Menej je niekedy viac – takto sa starajte o svoju problematickú pleť
menej je niekedy viac – takto sa starajte o svoju problematickú pleť

Menej je niekedy viac – takto sa starajte o svoju problematickú pleť



Na poličkách Vašej kúpeľne je zoradených stále viac rôznych prípravkov? Rad za radom čítate tipy na skrášlenie pleti, ktoré majú stále viac a viac krokov? Pritom jediné, čo chcete je, aby bola Vaša pokožka čistá, mäkká a hebká? Ranná príprava začína byť utrpením, lebo kým sa so všetkým prichystáte, doslova Vás zaleje pot? Ak aj Vy prežívate niečo podobné a túžobne očakávané výsledky na seba stále nechajú čakať, je takmer isté, že svoje zvyky v oblasti starostlivosti o pokožku tváre musíte zjednodušiť, a že je najvyšší čas zbaviť sa aj svojich drahých, nie vždy užitočných, vecí.

Začnite takto:

V prvom rade sa prestaňte obávať, ak si nevšimnete okamžité pozitívne zmeny

Aj Vaša pleť potrebuje, aby si zvykla na novú situáciu, preto aj sebe doprajte dostatok času na zmenu!

Nájdite si masku vhodnú k typu Vašej pleti

V tomto Vám môže pomôcť Test typu pokožky, ale aj to, keď budete vedieť, že nepotrebujete desiatky kozmetických prípravkov na to, aby bola Vaša pleť zdravá, a aby fungovala tak, ako má.
Pokožku svojej tváre si čistite šetrnejšie!
Keď sa Vám zdá, že Vaša pokožka je potrápená a na všetko, s čím sa dostane do styku, reaguje veľmi citlivo, mali by ste čistenie pleti obmedziť na dvakrát denne a mali by ste používať šetrnejšie prípravky, hoci aj také, ktoré neobsahujú prírodné esenciálne oleje. Medzi mydlami od Manny nájdete vhodné pre každý typ pleti: na mastnú pleť Vám odporúčam Eben – čistiace mydlo na tvár s aktívnym uhlím, na čistenie normálnej alebo zmiešanej pokožky COCO mydlo s bambuckým maslom, na suchú pleť zase vyskúšajte Čistiace mydlo na tvár – White satin. Na veľmi citlivú alebo poškodenú pokožku, prípadne na pleť s ekzémom, odporúčam v prvom rade Mydlo z extra panenského olivového oleja.

Peeling aplikujte zriedkavejšie

Medzi Mannami nenájdete peeling, ktorý je vyrobený vyslovene pre pokožku tváre. Na špeciálne čistenie pokožky tváre Vám odporúčam COCO mydlo s morskou soľou, ktoré Vašu pleť výnimočne šetrne premasíruje drobnými zrnkami soli. Ak túžite po dôkladnejšom peelingu, výborne Vám poslúži Alginitová maska s bielym čajom. Zmiešajte ju s vodou, prípadne pridajte pár kvapiek svojho obľúbeného skrášľujúceho oleja, potom ju naneste na pleť. Skôr, ako úplne zaschne, približne po 5-7 minútach ňou končekmi prstov krúživými pohybmi jemne premasírujte pokožku tváre – zrnká ílu urobia svoju prácu veľmi dôkladne. Po zmytí masky dokončite starostlivosť bambuckým maslom, alebo skrášľujúcim olejom. Nemusíte to opakovať viackrát týždenne, iba ak by ste mali pocit, že si to Vaša pleť vyslovene žiada.

Ani maska na tvár nie je potrebná každý deň

Nájdite si Masku na tvár od Manny podľa typu Vašej pleti a stačí, ak si ňou svoju pleť osviežite týždenne jeden – dvakrát. Keď si svoju pokožku budete masírovať príliš často a neprimerane silnými látkami, zabránite tým činnosti jej prirodzenej ochrannej vrstvy. Tenká tuková vrstva poskytuje ochranu pred infekciami a poranením a pomáha chrániť zdravie Vašej pleti.

Menej šminkov – obzvlášť v lete


Nechajte svoju pokožku voľne dýchať. V lete je to obzvlášť dôležité. Ale čo je ešte dôležitejšie je to, aby ste nikdy nezabudli na ochranu pred slnečnými lúčmi. Toto sa spomína pomerne zriedkavo, ale verte mi, pre zachovanie mladistvého vzhľadu Vašej pleti je to rovnako dôležité, ako dopĺňanie tekutín a hydratácia.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac