Len kožuch nie!
len kožuch nie!

Len kožuch nie!



Vedeli ste, že kožušnícky priemysel je podľa odhadov zodpovedný za úhyn 100 miliónov zvierat ročne? Ako ochranca prírody si myslím, že nás nič neoprávňuje na to, aby sme týrali živé tvory!


Už i len pomyslenie na to je hrozné, že na farmách, na ktorých sa chovajú zvieratá pre kožušinu, trávia svoje životy tieto tvory zatvorené v malinkých klietkach. Tieto miesta sú niekedy tak malé, že kým vyrastú, často nemajú priestor ani na to, aby sa otočili. Kožušiny sa však nerobia iba z líšok, jahniat, zajacov, noriek, alebo činčíl; sú medzi nimi aj medvede, leopardy, tulene, vlky, oceloty, vydry, nutrie, vačice, sobole ázijské, veveričky, psy, mačky alebo potkany. Týmto nevinným zvieratám sa počas ich krátkeho života dostane iba utrpenie, potom ich zabijú rôznymi krutými spôsobmi.

Nosenie kožušín je neospravedlniteľné! Odmietnite všetky produkty, na ktorých výrobu alebo testovanie bolo potrebné týranie zvierat! V niektorých krajinách Európy, napríklad vo Veľkej Británii, kvôli mimoriadnej krutosti už zakázali farmy na chov zvierat pre kožušinu, dokonca takéto farmy nenájdete ani v Rakúsku. Žiaľ, väčšina kožuchov a kožených doplnkov, ktoré sú u nás dostupné, k nám prichádzajú z Ázie, kde je pojem „ochrana zvierat“ takmer úplne neznámy.

Viem, zdá sa, že ako jednotlivec je ťažké bojovať proti týraniu zvierat na svete, avšak drobnými krokmi môžeme pre lepší život zvierat urobiť veľmi veľa aj ako jednotlivci! Starajte sa o svoje zvieratá zodpovedne! Znamená to, že svoje domáce zvieratko musíte chovať vo vhodných, priestranných podmienkach, ktoré majú blízko k prírode, a zbytočné, nadmerné rozmnožovanie zvierat riešte ich kastráciou. Keď si vo svojom okolí všimnete týranie zvierat, nahláste to, a tiež uprednostňujte výrobky firiem, ktoré nerobia testy na zvieratách!

Samozrejme, je ľahké o tom hovoriť, avšak treba aj konať! Chceme Vám v tom ísť príkladom: Manna je prvá kozmetická značka, ktorá je zaručene vyrábaná bez testov na zvieratách, a ktorú uznáva aj spoločnosť Cruelty Free International. Nie iba našu spoločnosť, ale aj našich dodávateľov kontrolujeme: stojí nás to veľa energie, aby sme aj v prípade našich partnerov z Indie, Ghany a Maroka potvrdili, že sa vyhýbajú testom na zvieratách.

Keď na obale výrobku vidíte logo skákajúceho zajaca, je to dôkazom práve tohto. Vďaka tomu si môžete byť istí, že pri výrobe žiadnej Manny nemuseli trpieť zvieratá! Vždy, keď používam Mannu, viem, že som urobila ďalší krok pre ochranu zvierat.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac