Kreatívne nápady na vianočný darček
kreatívne nápady na vianočný darček

Kreatívne nápady na vianočný darček



Vianoce sú jedným z najkrajších období v roku, pretože máme možnosť si trochu oddýchnuť, byť so svojimi blízkymi, načerpať energiu doma v kruhu rodiny. Bohužiaľ, dnešná moderná doba vytvorila z tohto krásneho kúzla pri svetle sviečok doslova lov na darčeky: v obchodoch si navzájom stúpame na päty, aby sme mohli svojich blízkych zasypať množstvom darčekov, ktoré sú veľmi drahé, neosobné a možno ani nie skutočným potešením pre obdarovanú osobu.

 

Čo môžeme proti tomu urobiť? Ukončime túto naháňačku, namiesto toho venujme svoj čas, kreativitu a tvorivosť našim rodinným príslušníkom a priateľom: pripravme niečo, čo má v sebe stopy našej práce, našich rúk, do čoho sme vložili svoje srdce a dušu, zároveň darujme zážitok rozmaznávania a relaxu obdarovaným osobám!

 

Rozprávkovo krásny svietnik

Tento darček bude mať určite úspech, pretože koho by nepotešil krásny svietnik, ktorý by sa mohol stať ozdobou slávnostne prestretého vianočného stola? Ale aj počas chladných zimných večerov vás bude určite pripomínať obdarovanej osobe, keď bude odpočívať so šálkou horúceho čaju pri jemnom svetle sviečok.

 

Čo budete potrebovať?

  • hrubostenná fľaša na zaváraniny
  • lepiaci lak na decoupage (dekupáž)
  • krásne, farebné listy stromov
  • stuha z čipky, rafia, alebo korálky podľa vlastného výberu

 

Namiesto fľaše na zaváraniny môžete použiť aj jednoduchý sklenený pohár na sviečky. Na steny fľaše naneste lepiaci lak v tenkej vrstve, potom na neho nalepte listy takým vzorom, ktorý sa vám páči. Následne znova naneste lepiaci lak na listy a celú plochu fľaše, alebo pohára. Takýmto ošetrením zaistíte trvalú fixáciu a pekný lesklý povrch. Na závit zaváraninovej fľaše môžete prilepiť tenkú čipkovanú stuhu, alebo ju môžete previazať rafiou. Pokiaľ radi navliekate korálky, môžete si vyrobiť aj viacradovú šnúrku z nich a omotať ju okolo hrdla fľaše.

 

Voňavá, upokojujúca kúpeľová soľ

Domnievam sa, že po namáhavom dni, najmä počas chladného zimného večera, aj vy radi relaxujete vo vani voňavom teplom kúpeli. Pokiaľ svojich blízkych prekvapíte doma vyrobenou soľou do kúpeľa, určite si na vás spomenú zakaždým, keď sa ponoria do upokojujúceho voňavého kúpeľa.

 

Čo budete potrebovať?

  • 1 šálka epsomskej soli
  • 0,5 šálky himalájskej soli
  • 0,5 šálky sódy bikarbóny
  • mandľový olej alebo kokosový olej
  • levanduľový a pomarančový esenciálny olej
  • pekne tvarovaná úzka sklenená fľaša, hoci aj od sirupu
  • farba na sklo

 

Zmiešajte dva druhy soli a sódy bikarbóny, potom pridajte 2 lyžice kokosového oleja, alebo mandľového oleja - alebo hoci aj po jednej lyžici každého z nich. Pridajte 10 kvapiek levanduľového a 10 kvapiek pomarančového esenciálneho oleja a dokladne zmes premiešajte. Samozrejme, esenciálny olej môže byť akýkoľvek, podľa toho, čo vyhovuje vkusu obdarovanej osoby. Mnohí v zime obľubujú skôr vôňu ihličnatých stromov a fanúšikovia kvetinových vôní si určite vychutnajú vôňu gerániového esenciálneho oleja, alebo esenciálneho oleja ylang-ylang. Naplňte fľašu hotovou zmesou a fľašu tiež môžete vymaľovať farbou na sklo, aby bol darček skutočne úplne jedinečný. Farby, ktoré si na vymaľovanie fľaše zvolíte, by mali ladiť s vôňou zmesi: k levanduľovej soli do kúpeľa by ladila s odtieňmi fialovej, pokiaľ ste zvolili borovicu, pohár by mal ladiť do zelena, a pokiaľ ste zvolili kvetinovú vôňu, najlepšie sa budú hodiť odtiene červenej, alebo ružovej. Fľašu môžete uzavrieť korkovou zátkou a okolo jej hrdla omotať stuhu, alebo šnúrku korálikov. Takto rozmaznáte svojich blízkych nielen vôňou, ale aj pohľadom na krásny darček! ?

 

Extra tip:

Keď už je reč o rozmaznávaní, Mannu môžete pre tento účel použiť kedykoľvek! Dostať pod stromček voňavú, jemne ošetrujúcu prírodnú kozmetiku je skutočným zážitkom a vybranú Mannu môžete darovať v papierovej, alebo drevenej krabičke, zdobenej vyššie popísanou technikou decoupage, alebo vlastnoručne namaľovanou. Sú však chvíle, keď už človek nemá čas na to, aby darček alebo jeho balenie vyhotovil sám. Nestresujte sa, aj na to existuje riešenie! Exkluzivna Vianočná kolekcia priateľská k životnému prostrediu obsahuje 3 najobľúbenejšie Manna mydlá bez obalu, v krásnej ozdobnej krabičke, ktorú môže obdarovaná osoba neskôr použiť na čokoľvek. Manny, ktoré ste vybrali ako darček, môžete odovzdať blízkej osobe aj v Manna Beauty Box darčekovej krabičke, alebo v Manna Vianočnej darčekovej taške.

 

Dúfam, že môj článok poskytol užitočnú inšpiráciu. Pokiaľ máte aj vy nejaké jedinečné nápady, podeľte sa s nami! ?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac