Kavalkáda chutí na jeseň!
kavalkáda chutí na jeseň!

Kavalkáda chutí na jeseň!



Jeseň je plná chutí a farieb! Podelím sa s Vami o moje tri obľúbené recepty, ktoré v sebe ukrývajú všetky chute jesene! Vyberte si spomedzi najchutnejších lahôdok sezóny!

Tekvicová krémová polievka so zázvorom

Prísady: ½ kg tekvice, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, šťava z pol limetky, 7 dl zeleninového bujónu, zázvor vo veľkosti približne 3 malíčkov, 1 dl kokosového krému, himalájska soľ, tekvicový olej, pražené tekvicové jadierka, kokosový olej

Príprava:

Vykôstkovanú tekvicu, nakrájanú na hrubé pláty, upečiem v rúre na 180 stupňoch za 20-30 minút do mäkka. Medzi tým podusím cibuľu a cesnak na kokosovom oleji.

Vychladnutú, ošúpanú tekvicu spolu s cibuľou, cesnakom, limetkovou šťavou, kokosovým krémom, očisteným zázvorom a zeleninovým bujónom dobre premiešam, potom osolím a v hrnci privediem do varu.

Podávam s praženými tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom.

Keď máte radi exotické chute, môžete posypať trochou zmesi korenia garam masala alebo mletým kardamónom.

Jesenný vitamínový šalát

Prísady: 1 cvikla, 5 stredne veľkých sladkých zemiakov, ½ cibule, prírodný sójový jogurt, 4 jablká, hrsť nahrubo nakrájaných orechov

Príprava:

Sladké zemiaky očistím, nakrájam na kocky veľké približne 2-3 cm a rozložím na plech, alebo zapekaciu misu, vystlanú papierom na pečenie. Bez tuku pečiem približne 15 minút pri 200 stupňoch. Vtedy sú dobré, keď je ich vrch trocha chrumkavý a vnútri sú mäkké. Kým sa zemiaky upečú, dobre umytú cviklu nakrájam na malé kocky. Aj cibuľu a jablká nakrájam nadrobno.

Vychladnuté zemiaky premiešam s ostatnými prísadami, polejem prírodným sójovým jogurtom a posypem orechmi. Môžeme hneď konzumovať, ale na druhý deň je šalát ešte lepší! Je to skutočná vitamínová bomba na chladné dni, zároveň výbornou prílohou k akémukoľvek jedlu!

Hruškovo – hroznové proso

Prísady: 20 dkg prosa, 5 dkg strúhaného kokosu, 2 jablká, 2 hrušky, 2 polievkové lyžice ovsenej múky, 1 hrsť hrozienok, 1 hrsť maku, ryžové mlieko, vanilka, škorica.

Príprava:

Proso dám variť v takom množstve vody, ktoré ho presne zakryje. Keď je už takmer hotové, prilejem trocha ryžového mlieka, aby som doplnila tekutinu, ktorú proso vsiaklo. Primiešam strúhaný kokos a hrozienka.

Keď je proso už úplne mäkké, pridám nastrúhané hrušky a rozpoltené hrozno, škoricu a nakoniec aj ovsenú múku!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



  • avatar
    • Ildikó
    • 2017-10-31 11:13

    Pani Andrea,

    je to veľmi vydarený článok, napokon ako všetky od Vás ... :-).
    Prekvapil ma recept na polievku, ktorá je takmer totožná s mojou. Je v nej ale maličký rozdiel. Pridávam ešte aj 4 jablká, olúpané a pokrájané na mesiačiky. Všetko to spolu upečiem aj s cesnakom, zázvorom a cibuľou a na koniec už len rozmixujem. Zriedim podľa potreby vodou alebo zeleninovým vývarom, nechám prejsť varom a polievka je hotová :). Ešte som neskúšala s exotickým korením, takže sa púšťam do varenia podľa Vášho receptu!

    • Ildikó
    • 2017-10-31 11:13
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2017-10-31 13:13

      Milá pani Ildikó, 

      ďakujem za správu, som rada že sa Vám článok páčil. Tip s jablkami je veľmi zaujímavý - určite vyskúšam:) Prajem krásne dni neskorej jesene:)

      • Andrea Vargová
      • 2017-10-31 13:13

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac