Detoxikácia a očista organizmu
detoxikácia a očista organizmu

Detoxikácia a očista organizmu



Aj keď je tradičné pôstne obdobie ešte ďaleko, začiatok roka je skvelou príležitosťou k zmene Vášho jedálnička, pretože aj obdobie sviatkov môže zanechať stopy na Vašej pokožke hlavne ak Vás trápia kožné problémy, akné, či vyrážky.

Zdravý životný štýl, diéta, detoxikácia organizmu, krásna, čistá pleť vyžarujúca zdravie? Ktorékoľvek z nich je Vašim vytúženým cieľom. Okrem dostatočného príjmu tekutín by ste však nemali zabúdať ani na ďalší dôležitý faktor, ako je konzumácia potravín bohatých na rastlinnú vlákninu.

Strávenie rastlinnej vlákniny trvá organizmu dlhšie, preto Vás potraviny s obsahom vlákniny zasýtia na dlhší čas a pocit hladu tak budete cítiť menej často. Prijímaním surovín s vysokým podielom vlákniny sa budete sa cítiť aj oveľa energickejší a vitálnejší. Časť vlákniny, ktorú organizmus nedokáže využiť Vám pomôže k správnemu fungovaniu metabolizmu, zníži hladinu cukru v krvi - čo Vám príde vhod najmä ak ste aj Vy v poslednej dobe “poľavili” v zdravom stravovaní.

Potraviny bohaté na obsah vlákniny sú ľahko dostupné aj v zimnom období - rýchlo a jednoducho z nich dokážete pripraviť zdravé pokrmy:

Žltý hrach a rôzne druhy fazúľ: lahodné krémové polievky a prívarky Vás príjemne zahrejú v zime Vám dodajú veľké množstvo energie. Sú výborné aj ako samostatná príloha, uvarené ich môžete pridať aj do šalátov.

Šošovica: ak sa Vám už zunovala šošovicová polievka, či prívarok, pridaním orientálnych korenín korenín si z nej vyčaríte nový, vzrušujúci pokrm a dokonca si z nej môžete pripraviť aj chutnú nátierku. Šošovica obsahuje veľké množstvo vitamínov a stopových prvkov, ktoré majú priaznivý vplyv na Vaše vlasy a pokožku.

Brokolica, ružičkový kel: mnoho ľudí neobľubuje tieto výnimočné superpotraviny pre ich horkastú chuť. Pridaním niekoľkých kvapiek citrónovej šťavy počas varenia však môžete ich charakteristickú chuť zjemniť.

Mrkva: konzumujte surovú, alebo si ju nastrúhajte do šalátov. Môžete ju variť v polievkach a vďaka jej sladkastej chuti z nej dokonca môžete pripraviť aj zákusky.

Černice, maliny: žiaľ vo väčšine prípadov sú dostupné len mrazené a k príprave krémových polievok, či smoothie sú však aj takto výborné.

Jablká, hrušky a citrusové plody: servírujte ich v novom šate, namiešané do šalátov, varené, či pečené.

Celozrnné obilniny a olejnaté semená - konzumujte ich aj v tomto období, pretože majú nespočetné množstvo blahodarných účinkov na Váš organizmus.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac