Ananás, priateľ Vašej pleti
ananás, priateľ vašej pleti

Ananás, priateľ Vašej pleti



Tropické ovocie, ktoré už svojím vzhľadom navodí dobrú náladu. Jeho sýtožltá farba a božská vôňa vás očaria, vďaka jeho schopnosti skrášliť pleť má zase svoje opodstatnené miesto v rutine starostlivosti o pleť!

Ananás už našťastie dávno vstúpil do tej kategórie ovocia, ktoré je takmer počas celého roka dostupné čerstvé a nemusíme si vystačiť s konzervovanou verziou. Zasýti, spaľuje tuk, vyživuje a zásobí vitamínmi, navyše skrášli aj vašu pleť. Ako? Pozrime si jeho najdôležitejšie vlastnosti.

Opisom pozitívnych účinkov ananásu by som vedela naplniť celú knihu, teraz by som však rada vymenovala len tie najdôležitejšie, aby ste na neho dostali chuť a zaradili ho do svojho jedálneho lístka a starostlivosti o krásu. Účinok na seba nenechá čakať, navyše sa popri tom aj rozmaznávate.

Začnime s tým, že ananás obsahuje veľké množstvo minerálnych látok a vitamínov. Vitamín C, ktorý obsahuje, posilňuje obranný systém pokožky, magnézium zase chráni svaly. Jednou z najdôležitejších zložiek ananásu nie je nič iné, ako enzým s názvom bromelaín, ktorý podporuje trávenie bielkovín a urýchľuje spaľovanie tukov. Ananás vďaka významnému obsahu vlákniny a vody doslova premyje organizmus, zlepšuje trávenie, pomáha z čriev vyčistiť nahromadené usadeniny a toxické látky.

Ananás je jednou z hlavných zložiek Manna peny na čistenie pleti s výťažkom z uhoriek, v súvislosti s jeho úžasnou vôňou som odvtedy od vás dostala obrovské množstvo listov, v ktorých vyjadrujete svoju spokojnosť. Toto je už náš tretí produkt, v ktorom sme použili ananásový prášok, a neoľutovali sme: tento prírodný poklad doslova očaruje a obdaruje skutočným wellness pocitom. (Napríklad medzi aktuálne dostupnými Mannami obsahuje ananásový prášok aj Prírodný šampón na suché a normálne vlasy!)
Na skrášlenie pleti môžete, samozrejme, použiť aj priamo samotné ovocie, k tomu vám stačí zaobstarať si jeden čerstvý ananás. K maske na tvár budete potrebovať iba niekoľko plátkov ananásu, zvyšok zjedzte, alebo z neho urobte chutný dezert: lahôdka sladká ako med.

Masku na tvár si urobte takto: ananás očistite, potom nakrájajte na plátky. Vezmite si tri veľké plátky, vložte do kuchynského robota, pridajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, pridajte 3 mandle a rozmixujte. Takto získanú hmotu naneste na svoju tvár na 15-20 minút. Je vyživujúca, mierne olupujúca a vďaka vzácnym rastlinným látkam je plná všetkého dobrého. Sila olejov, vitamínov, minerálnych látok a vyživujúceho ananásu!

Odporúčam, aby ste po umytí tváre Manna čistiacou penou na tvár a po ananásovej maske v rozmaznávaní svojej pleti pokračovali Manna Luxusným elixírom na pleť. Naneste na pleť pár kvapiek, toto dokonale doplní ananásové rozmaznávanie a zmierni vrásky.

Najlepšie je, pokiaľ na ananás nezabudnete ani v ostatných obdobiach roka, v záujme svojho zdravia a krásy ho konzumujte týždenne minimálne raz!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac