3 neporaziteľné praktiky na podporu rastu vlasov
3 neporaziteľné praktiky na podporu rastu vlasov

3 neporaziteľné praktiky na podporu rastu vlasov



Väčšina z nás sníva o dlhých, lesklých pramienkoch vlasov, ale čo môžeme urobiť pre to, aby sa to stalo realitou? Ukážem vám najlepšie prírodné tipy na podporu rastu vlasov.

Mnohí sa ma pýtate, čo je tajomstvo dlhých, rýchlo rastúcich vlasov. Musím vám prezradiť, že rast vlasov z jednej stránky závisí od genetiky, potom sú to vplyvy vonkajšieho prostredia. To znamená, že pokiaľ máte na základe svojich génov husté a rýchlo rastúce vlasy, vonkajšie vplyvy, ako napríklad slnečné žiarenie, teplo, chemikálie, alebo znečistenie ovzdušia, môžu tento rast výrazne spomaliť. Dobrou správou však je, že pre zdravie svojich pramienkov môžete veľmi veľa urobiť, pokiaľ nepriaznivé environmentálne vplyvy eliminujeme prírodnými metódami.

Pokiaľ sú vaším cieľom okúzľujúco husté, dlhé vlasy, tu sú pre vás najlepšie tipy!

Životospráva
Asi vám neprezradím tajomstvo, ak poviem, že kvalita skonzumovanej potravy je viditeľná aj na kvalite vašich vlasov. Dokonca sa z aktuálneho stavu a kvality vašich vlasov dá vydedukovať aj to, aký je váš celkový zdravotný stav. Pri štruktúre vlasov zohrávajú najhlavnejšiu úlohu proteíny, preto je dôležité, aby bola strava bohatá na bielkoviny. Pokiaľ máte tenké a polámané vlasy, tak to môže byť aj následkom nedostatku vitamínov: vitamíny B6, B8 a B12 v sebe ukrývajú tajomstvo dlhých vlasov. Medzi vitamínmi skupiny B je najvýznamnejší vitamín B8, inak nazývaný aj biotín, ktorý najúčinnejšie podporuje rast vlasov a vo veľkom množstve sa nachádza napríklad v zelenom hrášku.

Pravidelný zostrih
Možno to neznie logicky, ale pokiaľ zanedbáte pravidelné strihanie vlasov, nedosiahnete, aby vaše vlasy rástli rýchlejšie, ale práve naopak: ich rast sa tým výrazne spomalí. Polámané a rozštiepené končeky vlasov sa po čase odlomia, čím dĺžku vlasov skracujú, ale už pred odlomením výrazne zaťažia vlasové cibuľky. Dôvodom je, že rast vlasov začína vo vlasových folikulách, od ktorých odoberá regenerácia poškodených, ale ešte neodlomených končekov vlasov, veľmi veľa energie.

Olejová starostlivosť
Okrem dodržania vyššie uvedených dvoch tipov je veľmi dôležitá aj vhodná starostlivosť. Odporúčam, aby ste si vlasy umývali týždenne maximálne dvakrát šampónom podľa typu svojich vlasov, následne použite balzam. Na palete Manny už nájdete šampón a balzam na suché, normálne, mastné vlasy, vlasy s lupinami, dokonca aj na farbené vlasy. Pokiaľ je to možné, vyhýbajte sa fénu na vlasy, najlepšie je, keď vlasy necháte voľne uschnúť na čerstvom vzduchu.

Na záver som nechala to najdôležitejšie zo starostlivosti o vlasy! Toto je také extra riešenie, na ktoré som veľmi hrdá: Manna Intenzívny regeneračný sprej na obnovu štruktúry vlasov, vďaka ktorému budú vlasy žiarivé a lesklé, pričom ich zároveň regeneruje. Urobili sme veľmi veľa experimentov, kým sme našli tú formulu, ktorá preukázateľne zlepšuje štruktúru vlasov a zároveň vlasy zmäkčuje a dodá im nádhernú vôňu. A to všetko bez chemikálií, prírodne.
Ošetrenie sprejom, ktorý by sme mohli nazvať aj „tekutý zábal na vlasy”, je najúčinnejšie vtedy, keď si ho vmasírujeme do suchých, alebo mokrých vlasov 15 minút pred umývaním vlasov. Naneste ho aj na končeky vlasov, alebo si ním môžete dokonca rozmaznávať aj vlasovú pokožku. Nechajte ho pôsobiť štvrť hodinu, za tento čas vlasy do seba vsiaknu ošetrujúce oleje, potom ich umyte obvyklým spôsobom. Zlatistý sprej je plný prírodných pokladov, všetkého, po čom vaše vlasy túžia: ricínový olej, ktorý podporuje rast vlasov, arganový olej, a tiež olej z melónových jadierok, o trvácnu vôňu sa zase postará 100% čistý rozmarínový esenciálny olej.

Odporúčam, aby ste vyskúšali každý z vyššie menovaných tipov a aj vy sa prekvapíte, ako rýchlo vaša koruna krásy opeknie.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac