Urobte si domáci malinový sirup bez cukru!
urobte si domáci malinový sirup bez cukru!

Urobte si domáci malinový sirup bez cukru!



Sezóna malín trvá takmer celé leto a chuť malín si môžete vychutnávať na tisícky spôsobov! Priniesla som Vám najchutnejšie recepty, ale čo je ešte lepšie: všetky sú bez cukru, preto ich môžete smelo konzumovať!

Malinový sirup znamená chuť domova, v nejakej forme sa s ním v detstve stretol každý z nás. Malinové sirupy, ktoré nájdeme na poličkách obchodov, však často obsahujú pridané arómy a cukor. Čo by bolo, keby ste tento rok potešili seba a svoju rodinu pravým malinovým sirupom? Takým, ktorý si vyrobíte po domácky.

Tu je jeden chutný malinový sirup bez cukru, s brezovým cukrom alebo stéviou! Budete ho milovať, ten najlepší osviežujúci nápoj z neho urobíte sa za sekundy, navyše bude pridaním ľadových kociek, ozdôb a krúžkov citrónu hotovým kokteilom. Ste pripravení?

4 kg malín
4 dl vody
2 kg xilitu alebo stévie
7 dkg kyseliny citrónovej
2 čajové lyžičky benzoanu sodného (pre trvanlivosť)

Pomiešajte dôkladne umyté a roztlačené ovocie s kyselinou citrónovou a benzoanom sodným, potom prikryte, vložte do chladničky a nechajte odstáť 1 deň. Po odstátí preceďte cez dvojitú gázu, pridajte sladidlo, potom premiešajte, aby vznikla homogénna hmota. Naplňte do fliaš a Váš domáci malinový sirup je hotový!

Pokiaľ ho chcete urobiť s cukrom z kokosových kvetov, tu je druhá verzia:

Maliny vložte do sklenenej, alebo porcelánovej nádoby. Nasypte na ne množstvo cukru z kokosových kvetov, ktoré zodpovedá jednej štvrtine množstva malín, potom dôkladne premiešajte a nechajte odstáť 2-3 hodiny. Maliny pustia šťavu, tú lyžičkou odoberte, potom pomocou lievika tekutinu cez sitko naplňte do fliaš. Aj zvyšnú dužinu naplňte do sitka, jemne potlačte, aby odkvapkala aj jej šťava. Je dôležité, aby ste ju nepasírovali, iba jemne potlačili, inak sa vlákna dostanú šťavy. Na vrch šťavy vo fľaši nasypte štipku salicylu, potom fľaše so závitom pevne, hermeticky uzavrite. Pred precedením šťavu pokojne ochutnajte, ak sa vám nebude zdať dostatočne sladká, pridajte cukor z kokosových kvetov.

Týmito zdravými, prírodnými sirupmi môžete výborne nahradiť sladené nealkoholické nápoje, dokonca ním v horúčavách môžete nahradiť aj klasickú minerálnu vodu. Odporúčam, aby ste do pohára naliali 3-4 polievkové lyžice sirupu, k nemu pridajte sódu alebo pitnú vodu. Tieto recepty vydržia približne 1 rok, ale najlepšie je, ak ich skonzumujete ešte toto leto. Môžete ich urobiť aj z iného ovocia podobného malinám, napríklad z čučoriedok. Keď si chcete urobiť jahodový sirup, jahody najprv nakrájajte na drobné kocky, aby pustili šťavu, alebo ich roztlačte. Sirupy môžete obohatiť plátkami citrónu, ľadom, mätou, ale napríklad aj levanduľou.

Pokiaľ pri výrobe sirupu ostane trochu ovocia, urobte si z neho masku na tvár, vďaka ktorej bude vaša pleť zamatovo mäkká!

Tu je recept:
Hrsť malín premiešajte s 2 polievkovými lyžicami sójového jogurtu a 1 polievkovou lyžicou medu, potom naneste na tvár. Ľahnite si a po 20 minútach masku zmyte! (Pokiaľ ste vegánom, med môžete vynechať!)

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac