Takto sa starajte o zmiešanú pleť v lete

takto sa starajte o zmiešanú pleť v lete Starostlivosť o zmiešanú pleť sa môže zdať byť komplikovaná, ale v skutočnosti tomu tak nie je. Stačí, ak sa budete držať niekoľkých pravidiel, a kozmetické prípravky používané na mastné, lesknúce sa časti tváre už nebudú viac vysúšať časti so sklonom na vysychanie.

V lete urobíte pokožke najlepšie tým, ak ju necháte voľne dýchať. Nedovoľte, aby pokožku Vašej tváre dráždili vlasy padajúce do tváre: ak môžete, vyčešte si vlasy hore.
Oplatí sa dbať na nasledovné:
  1. Umývanie tváre – iba šetrne!
Pri umývaní tváre denne dvakrát používajte jemne čistiace, prírodné mydlá, ktoré sú šetrné aj k citlivým, svrbiacim, olupujúcim sa a napnutým častiam tváre. Nájdite si pre seba to najvhodnejšie. V prvom rade Vám dávam do pozornosti Čistiace mydlo na tvár - White satin, Medové mydlo s kozím mliekom a Manna mydlá pre deti a batoľatá bez vône.
  1. Masky na tvár – aj na toto si treba dať pozor!
Vybrať si masku na tvár so zmiešanou pleťou nie je jednoduchým, ale ani neriešiteľným problémom. Čarovným slovíčkom je multimasking.
Najlepšie je, ak si vyberiete masku s obsahom ílu kozmetickej kvality, ktorý vyčistí a zjemní Vašu pleť bez podráždenia a je schopný absorbovať prebytočný maz z pleti. Medzi Manna pleťovými maskami Vám odporúčam Vyživujúcu masku na pokožku s bielym ílom a Alginitovú masku s bielym čajom. Ak sa Vám niektoré časti tváre zdajú byť vyslovene mastné, na tieto miesta môžete použiť Zmatňujúcu výživnú masku na mastnú pokožku s modrým ílom, ale pozor: na suché, citlivé miesta so sklonom k vysúšaniu nech sa z tejto masky nedostane.
  1. Peeling – iba opatrne!
Pri peelingu dajte pozor na to, aby ste miesta so sklonom k vysúšaniu netreli, preto použite peeling iba na miesta, ktoré sa lesknú mazom. Tieto miesta je vhodné ošetriť hoci aj týždenne dvakrát.
Zvoľte si peeling s jemnými brúsiacimi čiastočkami, alebo ak dáte na moju radu, tak si pripravíte alginitovú masku s pár kvapkami skrášľujúceho oleja. Pri použití zábalu špičkou ukazováka a prostredníka jemne premasírujte miesta, ktoré sa viac mastia, alebo majú sklon na vznik vyrážok.
  1. Tonizácia
Svoju zmiešanú pleť rozmaznávajte ružovou alebo harmančekovou kvetinovou vodou. Lesklé časti môžete po vyčistení pretrieť vatovým tampónikom namočeným do vody s jablčným octom, aby sa póry stiahli.
  1. Namiesto krémov maslá a oleje bez chemikálií
Ak aj Vy patríte medzi tých, ktorých pleť je citlivá na niektoré chemikálie používané v kozmetickom priemysle, je vhodné, aby ste svoje krémy s obsahom vody vymenili na rastlinné oleje alebo maslá. Na zmiešanú pleť odporúčam predovšetkým arganový a jojobový olej a bambucké maslo. Nech sa rozhodnete pre ktorýkoľvek, používajte ho takto: po vyčistení tváre, alebo po tonizácii z nich máličko vmasírujte do ešte vlhkej pokožky.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac