3+1 super liekov proti zimnej depresii
3+1 super liekov proti zimnej depresii

3+1 super liekov proti zimnej depresii



V chladnom, vlhkom počasí sa ráno čoraz ťažšie zobúdzate a cez deň máte čoraz horšiu náladu? Ukážem vám cestu von z tejto demotivácie! Verte mi, stačí pár drobností, aby ste mohli zimnú depresiu prekonať.

V prvom rade musíte vedieť, že „zimná depresia” nie je ochorenie, ale všeobecná zmena nálady, ktorá je v tomto období roka úplne prirodzená a týka sa veľkého množstva ľudí. Jej príznaky môžu byť rôzne: únava, skleslosť, demotivácia, negatívne myšlienky, precitlivenosť, nervozita, podráždenosť, smútok, spomalenosť.

Našťastie existuje proti zimnej depresii mnoho účinných „prostriedkov”, vyskúšajte ich a uvidíte, že napriek tme a chladu sa Vám podarí získať späť svoju stratenú životnú energiu.

Hormóny šťastia
Výraz „hormón šťastia” ste už určite mnohí počuli. V skutočnosti je reč o endorfíne, o látke bielkovinového základu, ktorú produkuje organizmus na zmiernenie bolesti a v záujme zvýšenia pocitu radosti. Existuje niekoľko potravín „spôsobujúcich radosť”, v ktorých sa nachádza. V pochmúrnych dňoch z nich stačí pár zahryznutí a hneď budete mať lepšiu náladu. Čokoláda má legendárne vysoký obsah hormónu šťastia. Odporúčam hlavne horkú čokoládu, lebo má nízky obsah cukru, avšak vo veľkom množstve obsahuje kakao, ktoré je bohaté na minerálne látky a antioxidanty. Vplyvom čokolády sa v organizme mení pomer tukov a sacharidov, čo ovplyvňuje tvorbu hormónov šťastia. Nakoľko je tento hormón zodpovedný za uvoľnenie sa, niet divu, že keď sa dostanete do obdobia pretrvávajúceho stresu, potom túžite po čokoláde. Samozrejme, nie iba sladkosti dokážu zdvihnúť hladinu endorfínov. Podobný účinok majú aj potraviny s droždím a štipľavé jedlá s obsahom chili.

Aktivita
Viem, že keď vás dobehne zimná depresia, po ničom netúžite viac, ako celý deň ležať pod paplónom, oddychovať a pozerať televízor. Verte mi, že i keď sa v danom momente zdá byť najjednoduchším riešením práve toto, deň strávený ničnerobením vás v skutočnosti posunie ešte hlbšie do letargie. Aplikujte rituál činností používaný v NASA: počítajte naspäť od 5 do nuly, potom vstaňte a „vystreľte sa”. Teplo sa oblečte, vezmite si so sebou v termoske horúci čaj a hor sa do prírody. Keď ste už urobili prvý krok, to najťažšie už máte za sebou. Uvedomíte si, že veľká prechádzka, alebo príjemný tréning, vás úplne nabijú a zmenia váš prístup. Navyše vo vás ostane aj príjemný pocit, že ste niečo urobili nielen pre svoje duševné, ale aj fyzické zdravie.

Rozmaznávajúca starostlivosť o pleť
Keď vás dobehne zimná depresia, je mimoriadne dôležité, aby ste sa ku sebe správali šetrne. Venujte trochu času na domáci wellness, uvidíte, že príjemný, zamatový dotyk krémov odoženie vašu zlú náladu. Začnite príjemným, horúcim kúpeľom. Použite Manna Sladko – korenistú guľu do kúpeľa s olejom z hroznových jadierok, ktorej nádherná klinčeková vôňa a prírodné zložky prebudia všetky vaše zmysly. Pokiaľ túžite po hodvábne mäkkej pokožke, pred kúpeľom si telo premasírujte Manna peelingom – Strúhaný kokos, mak, morská soľ bohatým na prírodné oleje, ktorý poskytne rajský zážitok. Na záver si na pleti jemne rozotrite Manna penový krém s bambuckým maslom s pomarančom a klinčekmi, aby radosť z kúzelnej starostlivosti o telo zaplavil vaše telo aj dušu.

+1
Rozprávkové vône
Proti zlej nálade môžete veľmi veľa urobiť aj vôňami. Niektoré príjemné vône môžu pripomenúť pekné spomienky, obrázky a pocity, tieto zase dokonale liečia zimnú depresiu. Nakapkajte do ultrazvukového, alebo klasického odparovača s čajovou sviečkou 3 kvapky levanduľového a 1 kvapku Manna čajovníkového esenciálneho oleja. Čerstvá, svieža vôňa Vám okamžite navodí dobrú náladu. Keď máte radi sladšie vône, použite 100%, prírodný Pomarančový esenciálny olej od Manny a vypite šálku zeleného čaju.

Nezabudnite, že proti zimnej depresii môžete najúčinnejšie zabojovať pomocou pokladov prírody. Ošetrujú, rozmaznávajú a dajú vám dobrý pocit, ktorý zdokonalí váš každodenný život. Zbohom, zimná depresia!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac