Ste pod veľkým tlakom? Tieto jedlá Vám môžu pomôcť

ste pod veľkým tlakom? tieto jedlá vám môžu pomôcť

Neustále sa ponáhľate, nemáte na nič čas? Ak je Vám to známe, tento príspevok je pre Vás.


Môže sa to zdať čudné, ale jedenie pomôže. Samozrejme, nie je jedno, čo jete: dobre vybrané potraviny Vám pomáhajú lepšie znášať záťaž aj vtedy, keď máte len toľko času, že akurát niečo zhltnete za pochodu.


Takto znížite stres


Aj Vám sa už stalo, že cez deň ste takmer nič nejedli a večer ste zhltli všetko, čo ste našli v chladničke? Je aj iné riešenie. Na to, aby ste boli trpezlivejší, pokojnejší a aby ste sa mohli lepšie sústrediť na prácu alebo učenie, musíte pravidelne jesť. Už to je veľkým krokom k vyrovnanému a zdravému životnému štýlu, ak Vám hladina cukru v dôsledku požívania sladkých alebo múčnych jedál nekolíše.


Ak vás trápi stres, tieto jedlá naozaj pomôžu:


5 jedál , ktoré Vám zlepšia náladu:


  • Listová zelenina: teraz je sezóna špenátu, šťaveľa a šalátov. Nevynechajte príležitosť. Táto zelenina obsahuje množstvo kyseliny listovej, ktorá dokázateľne pôsobí na duševné zdravie.

  • Morčacie mäso: jedením morčacieho mäsa pomáhate tvorbe druhého hormónu zodpovedného za pocit spokojnosti a dobrej nálady.

  • Mliečne výrobky so živou kultúrou: v pravých jogurtoch a kefíroch sa nachádzajú také probiotiká, ktoré  pomáhajú k vytvoreniu zdravej črevnej mikroflóry. Je menej známym faktom, vedecky potvrdeným, že medzi črevnou mikroflórou a ľudským imunitným systémom, ako aj duševným zdravím a stavom pokožky je úzka súvislosť. Podľa mnohých výskumníkov závisí zdravie človeka priamo od zažívania.

  • Orechy a semená: sú bohaté nielen na vitamíny a minerálne látky, ale aj rytmický pohyb spojený s ich žuvaním pôsobí upokojujúco. Stres najúčinnejšie znižujú kešu oriešky a pistácie, vyberte si ich miesto sladkostí.

  • Horká čokoláda: jedna-dve kocky čokolády s minimálne 70 % obsahom kakaa obsahujú výborné antioxidanty a privodia Vám dobrú náladu. Čokoláda Vám pomôže uvoľniť sa, znižuje hladinu stresu a  v mozgu vyvoláva zmeny podobné zaľúbeniu. Preto je také ťažké odolať...




Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • nezmývateľné zvyšky chemikálií na vašej pokožke

    Nezmývateľné zvyšky chemikálií na Vašej pokožke

    Americkí vedci vykázali na trojdimenzionálnej mape ľudskej kože prekvapivo veľa zvyškov chemických látok.

    Pozrieť
  • manny vám v kúpeľni upracú

    Manny Vám v kúpeľni upracú

    Máte už dosť toho, že vo Vašej kúpeľni nie je ani trochu voľného miesta? Každá vodorovná plocha je pokrytá flakónmi, tubami či téglikmi? Väčšinu z nich v skutočnosti ani len nepotrebujete.

    Pozrieť
  • 10 vecí, čo ste nevedeli o pokožke

    10 vecí, čo ste nevedeli o pokožke

    Pokožka je jedným z našich najúžasnejších orgánov, nie je to len náš „vonkajší obal“, ktorý musíme udržovať v dobrom stave.Šetrná starostlivosť o pokožku, zodpovedajúca jej typu, Vám pomôže nielen dosiahnuť čo najlepší vzhľad, ale aj lepšie zdravie pre celé telo.

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac