Najlepšia čokoládová zmrzlina po domácky!
najlepšia čokoládová zmrzlina po domácky!

Najlepšia čokoládová zmrzlina po domácky!



Čokoláda je „zlatom” Aztékov, už od jej samotnej vône sa dostaneme do lepšej nálady, jej chuť zase pripomína naše detstvo a naše telo zaplaví „hormónom šťastia”. V letných horúčavách je najlepšie, pokiaľ si božský dezert pripravíme a zjeme doma.

Pokiaľ ste si doteraz mysleli, že domáce zmrzliny nikdy nebudú také dobré, ako ich verzie z obchodu, alebo vás odrádzalo to, že nemáte prístroj na výrobu zmrzliny, potom mám pre vás dobrú správu: z mála prísad a jednoducho si môžete vyrobiť najlepšiu čokoládovú zmrzlinu aj doma. Tu je obľúbený recept, množstvo možností je však nekonečné, buďte kreatívni a experimentujte! Najlepšie je, pokiaľ je doma vyrobená zmrzlina zložená z čistých a zdravých zložiek, a keď si dáte pozor na pridané suroviny, môžete si ju vyrobiť aj na vegánsky spôsob!

Vegánska Jahodovo – čokoládová zmrzlina

Toto je veľmi jednoduchý, a predsa výborný dezert, ktorý sa skladá z bohatej harmónie chutí.

Prísady:
4 dl kokosového mlieka
15 dkg organickej mliečnej, alebo horkej čokolády, oplatí sa vybrať podľa možnosti čo najkvalitnejšiu
10 dkg kokosového tuku
5 polievkových lyžíc agave sirupu
8 čerstvých, zrelých jahôd
1 vanilkový struk, vyškrabaná dužina

Najprv dajte zovrieť kokosové mlieko, potom do neho vložte vanilku a dajte na bok asi na 15 minúť vychladnúť. Potom už neostáva nič iné, ako primiešať zvyšné prísady: polámanú čokoládu, agave sirup, jahody a kokosový tuk. Spracujte v kuchynskom robote, prelejte do misy a vložte do mrazničky na 7-8 hodín. Asi každú hodinu ju trochu premiešajte tyčovým mixérom, aby mala ľahkú textúru, a aby do nej zamrzlo čo najviac bubliniek. Keď prešiel daný čas, hneď ju môžete podávať. Keby ste ju chceli urobiť ešte čokoládovejšou, nad parou roztopte trochu horkej čokolády a polejte ňou vrch zmrzliny.

Čokoládová zmrzlina bez všetkého

Prísady
4 dl mandľového mlieka
5 dkg brezového cukru
1 kávová lyžička vanilkového výťažku z vanilkového struku
7 dkg kokosového tuku
1,5 dkg kvalitného bio kakaového prášku
1,5 dkg kukuričného škrobu

V miske zohrejme mandľové mlieko s brezovým cukrom, kokosovým tukom a kakaom. Pozor, nesmie zovrieť! Medzi tým v druhej miske zvyšné mandľové mlieko zmiešajme so škrobom, aby neostali hrudky, potom prilejme k horúcemu kakaovému mandľovému mlieku. Znova ju zohrejme, aby bola blízko varu, potom za častého miešania varme ešte 5 minút. Nechajme vychladnúť a naplňme do nádoby na zmrzlinu, potom vložme do mrazničky, kde približne každú pol hodinu premiešajme tyčovým, alebo klasickým mixérom. Po 4-5 hodinách, keď dosiahne vhodnú konzistenciu, už môžeme hneď jesť. Môžeme ju poblázniť strúhanou čokoládou, alebo kúskami ovocia!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac