Ylang-ylang
ylang-ylang

Ylang-ylang



Výťažok s exotickým názvom ylang-ylang, ktorý môže byť známy ako zložka mnohých parfumov, získavajú z tropického stromu cananga. Pomenovanie má pôvod v jazyku tagalo a znamená „mimo lesa“, alebo aj v preklade zo slova ilang-ilan „jedinečný, výnimočný“. Ale nie náhodou ho nazývajú aj kvetom kvetov. Po týchto informáciách ste určite zvedaví, za čo mu vďačíme vo všedných dňoch.


Nielen meno má jedinečné, ale aj účinky


Vôňa ylang-ylang je zaujímavá, najviac sa podobá zmesi jazmínu a pomaranča.

Aj preto sa často používa v parfumoch, dá sa ním dosiahnuť dokonalý orientálny účinok.


Jeho aromaterapeutický účinok je vhodný aj ako antidepresívum a na upokojenie. Výborne mierni stres a napätie.


V Ázii ho už pred stovkami rokov používali na liečenie rán a na zabránenie povrchovej infekcie.


Vďaka vysokému obsahu antioxidantov môže mať fantastický účinok aj na pokožku. Vo forme kúry ho môžeme používať aj na liečbu vypadávania vlasov.


Vynikajúco znižuje vysoký krvný tlak, ale je schopný odstrániť aj svalové kŕče.


Na dosiahnutie príťažlivosti


Ylang-ylang je kvetom lásky, je aj účinným afrodiziakom. Je výborný na prebudenie vášne, vo forme esenciálneho oleja ním pár kvapkami prevoniate kúpeľ, môžete ho aplikovať počas masáže, ale na tento účel je výborná aj vôňa parfumu z neho vyrobeného.


Na Filipínach týmto kvetom posýpajú mladomanželskú posteľ, aby zmiernili stres, ktorý sprevádza prvú spoločne strávenú noc. Svojou omamnou vôňou pomáha, aby sa milenci na seba naladili.


Jeho prirodzenou zložkou je linalool, ktorý pomáha dosiahnuť duševný pokoj a intímnu atmosféru.


Ale dajte si pozor, lebo jeho vôňa je veľmi intenzívna, stačia z neho len jedna – dve kvapky, aby ste nedosiahli pravý opak toho, čo by ste chceli! Vo väčšom množstve môže spôsobiť bolesť hlavy.


Svoje miesto má aj v Mannách


Ylang-ylang je častou zložkou produktov Manny.


COCO ylang-ylang tekuté mydlo v sebe spája rozmaznávanie kokosového oleja s jemným ošetrovaním sezamového oleja, pričom bodku na pomyslené „i“ dáva omamná vôňa ylang-ylang. Preto sa neprekvapte, keď si budete chcieť ruky umývať stále častejšie, pretože každá takáto príležitosť vás obdaruje sviežou, orientálnou vôňou a ošetrujúcou starostlivosťou.


Keď do tejto čarovnej vône nechcete ponoriť iba svoje ruky, zamatovo jemná pena Manna Mydla Ružová rozprávka zaobalí vašu pleť tromi druhmi esenciálnych olejov. Šalvia muškátová odoženie vaše pochmúrne myšlienky na míle ďaleko. Kvet kvetov, ylang-ylang, zase svojou vôňou zaručene zotročí nielen vás, ale aj vášho partnera.


Keď sa neuspokojíte s vôňou, ktorá vaše telo zaodeje po kúpeli, potom sa do nej ponorte pomocou prípravku na starostlivosť o telo Vulkanicky filtrované bambucké maslo, vďaka ktorému sa bude okolo vás vznášať vôňa pomaranča a ylang-ylang. Toto maslo vplyvom filtrácie cez vulkanické kamene stratí svoju dymovú povahu, čím v plnej miere prenechá miesto sviežim vôňam poskytovaným exotickými esenciálnymi olejmi. Túto Mannu môžete použiť takmer na celé telo. Vaša pokožka bude zamatová od piet až po končeky vlasov, pretože ošetrené budú vďaka nemu aj tie.


Nebojte sa preto využiť prírodou dané dary ylang-ylangu, veď vďaka nemu môžete mať všedné dni živšie, čo potom budete môcť odovzdať aj tým, ktorí sú vám skutočne blízki. Využite každú príležitosť na to, aby ste radosť získali a rozdávali. Nech je kvet vašej lásky taký večný, ako kvet vždyzeleného stromu cananga, ylang-ylang.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac