Všetko o kakaovom masle!
všetko o kakaovom masle!

Všetko o kakaovom masle!



Počas chladnejších dní bude Vaším najlepším priateľom Kakaové maslo. Dám Vám tipy aj na to, ako uschovávať tento organický poklad s čokoládovou vôňou!

Vedeli ste, že pred 3500 rokmi považovali Mayovia kakaové maslo za „potravu Bohov”? Niet divu, veď čisté kakaové maslo s božskou vôňou a vysokým obsahom tuku, ktoré sa získava z kakaových bôbov, má na ľudský organizmus skutočne čarovný účinok.

Pozrime sa, ako vplýva tento poklad pochádzajúci z Ghany na zmysly? Kakaové maslo je tuk žltkastej alebo krémovej farby, ktorý je pri izbovej teplote tuhý, avšak pri telesnej teplote sa roztopí a ľahko sa vmasíruje do pokožky. Pri jeho topení sa na jeho povrchu objavia malé guľôčky, ale nebojte sa, je to úplne prirodzené a nijako neovplyvňuje kvalitu a blahodarné účinky kakaového masla! Keď sa Vám zdá, že vplyvom topenia je jeho povrch v tégliku hrboľatý a nerovnomerný, ohrejte ho natoľko, aby bolo tekuté, potom ho vložte do chladničky a jeho povrch bude po polhodine znova hladký!

Okrem krásy Vášho kakaového masla bude viditeľnejšia už iba krása Vašej pleti! Môžete ním ošetrovať takmer každý centimeter štvorcový svojej pokožky: tvár, pery, ruky a lakte, päty a nohy, či používať ho namiesto telového mlieka – čiže od hlavy až po päty! :). Vstrebáva sa pomaly, preto trvájeho účinok dlhšie. Je výborným podkladovým krémom, do ktorého môžete vmiešať aj iné prírodné maslá od Manny, alebo aj skrášľujúce oleje!

Dobrou správou je, že kakaové maslo sa bude páčiť aj Vašim deťom, hlavne kvôli jeho chutnej vôni, ktorá pripomína čokoládu. Ošetrujte ním tváričku svojich detí a ich ruky počas chladných, veterných dní! Na čo používate kakaové maslo Vy? Napíšte mi to! :)

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac