Všetko, čo musíte vedieť o pokusoch na zvieratách
všetko, čo musíte vedieť o pokusoch na zvieratách

Všetko, čo musíte vedieť o pokusoch na zvieratách



Medzi Mannami nenájdete takú, pri ktorej vývoji by sme aplikovali testy na zvieratách. Prečo? Pretože milujeme zvieratá a chránime svoje životné prostredie.

Názory sa rozchádzajú

Niektorí ľudia v plnej miere odsudzujú pokusy na zvieratách. Iná skupina na druhej strane tvrdí, že pokiaľ ide o lieky, ktoré zachraňujú ľudské životy, nemôžu sa testovať na ľuďoch, takže je pochopiteľné, že sa uskutočňujú pokusy na zvieratách.

Avšak kým, a nie je to tak dávno, museli byť zvieratá používané v rámci výskumov, teraz už sú k dispozícii také príležitosti, vďaka ktorým od týchto testov možno odstúpiť. Pred časom boli zvieratá považované za vec. Mnoho zvierat sa narodilo práve v súvislosti s rôznymi programami laboratórneho šľachtenia, aby sa z nich stali experimentálne subjekty.

Existuje humánne riešenie
Dnes už existuje mnoho oveľa humánnejších riešení. Pokrok v oblasti výpočtovej techniky umožňuje vytvoriť také umelé tkanivá, na ktorých je možné testovať účinky a vedľajšie účinky liekov bez účasti ľudí a zvierat.

Objavenie trojrozmerných, tzv. 3D tlačiarní na trhu tiež pomáha vyhnúť sa testovaniu na živých tvoroch. Z kmeňových buniek je teraz možné vytvárať ľudské orgány, na ktorých môžu tiež testovať účinky liekov.

Čo oko nevidí

Pokusy na zvieratách prebiehali dlhú dobu bez toho, aby väčšina ľudí mala akúkoľvek predstavu o tom, akými hrôzami musia zvieratá medzitým prechádzať. Skutočnosť, že sa tieto informácie dostali do pozornosti verejnosti, veľmi pomohla pri hľadaní alternatívnych riešení pod nátlakom verejnej mienky.

Navyše túto metódu nepoužil iba farmaceutický a kozmetický priemysel. Od výrobcov kontaktných šošoviek až po výrobcov plienok bola používaná v mnohých priemyselných odvetviach.

Medzitým, samozrejme, tiež vyšlo najavo, že reakcie vyvolané zvieratami nie sú rovnaké ako u ľudí, takže od toho, že jednotlivé prípravky mali prospešné, prípadne škodlivé účinky na zvieratá, ešte nie je isté, že tieto účinky budú rovnaké aj v prípade ľudí.

Produkty bez testov na zvieratách

Dnes už možno nájsť mnoho produktov, pri vývoji ktorých neboli nikdy použité pokusy na zvieratách.

Našťastie, rovnako ako vypršalo obdobie otroctva, čoraz viac ľudí sa domnieva, že by sa nemali vykonávať pokusy na takom živom tvorovi, ktorý sa nedokáže brániť. Možno takto už viac nemusia zvieratá žiť v klietkach bez svetla, lásky a starostlivosti, naplnené pocitom bolesti a strachu.

Existuje život aj bez pokusov na zvieratách

Dnes už teda nestačí, aby sa niektorý kozmetický produkt iba zapáčil. Pokiaľ sa považujeme za skutočne uvedomelého zákazníka, je veľmi dôležitým aspektom voľby, či nejaké zviera muselo kvôli tomu produktu zomrieť, alebo trpieť.

Manna bola vždy proti pokusom na zvieratách, takže sme túto metódu v rámci vývoja našich produktov nikdy nepoužili.

Týmto spôsobom môžete používať Manna Eben - čistiace mydlo na tvár s pokojným srdcom. Môžete si byť absolútne istí, že kvôli nemu nemuselo trpieť žiadne zviera. Táto Manna tiež získala certifikát Cosmos Natural a Vegan Society. Nájdete v ňom všetko, čo vaša lesklá pokožka potrebuje, aby sa stala matnou. Za svoju krásnu čiernu farbu vďačí aktívnemu uhliu, vďaka ktorému bude vaša tvár čistá. Extra panenský olivový olej, očarujúci sezamový olej, organické bambucké maslo, ošetrujúci kokosový olej pomáhajú uhľovému prášku udržiavať pokožku nielen čistú, ale aj úžasne udržiavanú neopakovateľnou starostlivosťou.
Táto Manna je okrem toho úplne vegánska a aj jej obal je šetrný k životnému prostrediu, pretože je vyrobený z papiera.

Pohladkajte svojho domáceho maznáčika a myslite pritom na tie malé zvieratá, ktoré nikto nikdy v ich živote nepohladil. Pevne veríme, že budeme môcť čoskoro hovoriť o obetiach pokusov na zvieratách už iba v minulosti.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac