Vďaka tomuto budete mať prirodzený účes
vďaka tomuto budete mať prirodzený účes

Vďaka tomuto budete mať prirodzený účes



Všetky túžime po takých vlasoch, ktoré vyzerajú čo najprirodzenejšie – s najmenšou námahou. Existuje zlatá stredná cesta? Môžeme mať pekné vlasy bez toho, aby sme im museli venovať príliš veľa pozornosti? Podľa mňa áno. Verím, že moje praktické rady vám pomôžu, aby ste si premysleli, od čoho by mohli byť vaše vlasy neodolateľne prirodzené.

Začnite tým, či sa vám váš účes hodí

Základom prirodzeného účesu je sebapoznanie, čiže zhodnotenie toho, či sa vám váš účes hodí alebo nie. Ako hlavné pravidlo môžeme povedať, že čím viac času si príprava účesu vyžaduje, tým viac si môžete byť istí, že nie je prirodzená.

Každé ráno trávite v kúpeľni najviac času vy, lebo si musíte vlasy vyfúkať? Oberá vás o čas každodenné žehlenie si vlasov, kulmovanie a podobné formovanie účesu, ktoré sú pre vlasy veľkou tepelnou záťažou?

Príležitostne a s mierou je to únosné, ale z dlhodobého hľadiska na to môže doplatiť zdravie vašich vlasov. Nemusíte sa vzdať ani vlniek, ale namiesto kulmy použite natáčky, ktoré si nasadíte za pár minút a počas spánku budú nenápadne „pracovať“.

Môj tip: keby ste chceli regenerovať poškodenú štruktúru vlasov, vyskúšajte Intenzívny regeneračný sprej na obnovu štruktúry vlasov, vďaka ktorému budú vlasy intenzívne lesklejšie, žiarivejšie *.

Môžete mať akýkoľvek typ vlasov, verte, že ním svojim vlasom dodáte potrebnú starostlivosť, navyše môžete výrazne skrátiť čas potrebný na starostlivosť o vlasy, lebo rýchlo nahradí zábal na vlasy a prípravok na ošetrovanie končekov vlasov.

*na základe výskumu medzinárodne uznávaného výskumného laboratória na účasti 25 (vo veku nad 18 rokov) respondentov a ich subjektívnej spätnej väzby.

Časová náročnosť účesu úzko súvisí aj so zvoleným strihom. Ten účes, ktorý je tak prefíkane strihaný a sušený, že vyzerá dobre iba tesne po návšteve kaderníka, vy si ho však doma nedokážete urobiť, nie je prirodzený. Kaderníka však nezanedbávajte, z času na čas sa musíte zbaviť polámaných končekov vlasov.

Veľa záleží aj na vhodnej dĺžke vlasov. Napríklad o extrémne dlhé vlasy siahajúce až pod driek sa nestačí iba starať, je omnoho ťažšie ich udržiavať v poriadku a po istom veku sa s nimi už nemôžete stotožňovať – je lepšie, keď si vyžiadate o niečo kratšiu fazónu. Je však mýtom, že dlhé vlasy patria iba dvadsať ročným, aj vo veku nad 40 rokov môžeme mať dlhé vlasy, keď sa o ne budeme vhodne starať.

Dbajte na to, že prirodzenosť môže byť klamlivá

Iba módni fotografi vedia povedať, aká dôkladná príprava, starostlivé komponovanie, prípadne nejaká dodatočná korekcia stoja za niektorými prirodzene vyzerajúcimi účesmi. Vetrom rozfúkané, šarmantne strapaté vlasy často vyzerajú dobre iba na fotkách, v skutočnosti sa už modelka nevedela dočkať, aby si mohla vlasy učesať a zviazať do vrkoča. Čo je na fotkách atraktívne, to môže v bežnom živote vyzerať neupravene. Jednou z takýchto najväčších pascí sú vlasy s „mokrým efektom“, ktoré doma vyzerajú byť neupravené, polepené.

Žiadna chémia, podľa možností

Viem, že farbenie vlasov je veľkým pokušením. Keď môžete, snažte sa o to, aby ste si vybrali odtieň, ktorý je najbližší vašej prirodzenej farbe vlasov a vyberte si také riešenie, ktoré znamená pre vaše vlasy z tohto hľadiska najmenšiu záťaž.

Keď chcete svoje farbené vlasy ošetrovať a čistiť čo najprirodzenejším spôsobom, vaším najlepším priateľom sa môže stať naša Manna sada pre ošetrenie farbených vlasov. Laboratórne testy potvrdzujú, že farba vašich vlasov ostane aj týždne po farbení žiarivá, živá, vďaka čomu môžete odsunúť termín najbližšieho farbenia vlasov.

Bez ošetreného vzhľadu niet prirodzenosti

Vyživovanie nepotrebujú iba farbené vlasy, ale aj všetky ostatné typy vlasov. Toto je alfou a omegou prirodzenosti. Čistite a ošetrujte si vlasy vhodne k ich typu, jemne, ale účinne vhodnými Mannami.

Ktorý je váš obľúbený Manna prípravok pre starostlivosť o vlasy a prečo? Keď sa vám chce, napíšte nám to v komentári!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



  • avatar
    • Jana
    • 2019-10-25 10:16

    Mala som problém s nadmerným vypadávaním vlasov, pravdepodobne androgénna alopécia. Som ešte stále v testovacom štádiu, ale zatial mám takéto postrehy: Zabrala mi až vaša rada z jedného blogu že si mám minimálne hodinu pred umytím vtrieť kokosový olej. Ja sa ho snažím dávať priamo na pokožku, aj keď cez vlasy je to dosť náročné, mám aj dlhé vlasy. Okrem toho som vyskúšala aj mydlo pre zdravé vlasy, to je super na výsledný efekt, ako pekne vlasy držia a pôsobia hustejším dojmom. Ani som ho nemusela dlho vymývať ani ocot, ani citrónovú šťavu používať. Avšak vypadávaniu vlasov sám o sebe to mydlo nedokázalo zabrániť. Skúšala som predtým aj sprchový gel s rozmarínom a matou, tiež výsledný efekt na kvalitu a tvar vlasov, a jednoduchosť použitia, boli super, ale vypadávaniu vlasov nezabránil. Potom som skúšala ten váš šampón na mastné vlasy. Ten je fakt super, lebo krásne vlasy vyhladí a robí taký hebký jemný pocit na nich. Ale ani tento sám o sebe nedokázal pomôcť proti vypadávaniu. Dávam si ho iba na dlžku vlasov, nie na pokožku, aby mi ju nedraždil, ale pekne umyl kokosový olej ktorého sa z vlasov ťažko zbaviť, aj keď sa snažím nanášať len na vlasovú pokožku.. Na umývanie pokožky hlavy/vlasov pri pokozke, používam striedavo coco mydlo s bambuckým maslom alebo mydlom pre zdravé vlasy alebo mydlom s citronovou travou a aloe vera. Zistila som že je fakt dobré cca po 2 umytiach prestriedať systém. Ono to znie asi dosť zložito, ale keď už mám svoj systém mne to zložité ani časovo náročne nepripadá. To najdôležitejšie zistenie pre mňa zatial je že pokožka hlavy si môže pýtať niečo iné ako samotné vlasy. A že to, že sa vlasy môžu javiť ako mastné, nemusí byť vôbec pravda. Treba najprv skúšať a svoje vlasy spoznať.

    • Jana
    • 2019-10-25 10:16
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2019-10-28 08:01

      Milá pani Jana, veľmi pekne ďakujeme za komentár, ktorý pomôže aj iným vybrať ten správny postup.

      • Andrea Vargová
      • 2019-10-28 08:01

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac