Unavili Vás Vianoce? 5 tipov na regeneráciu
unavili vás vianoce? 5 tipov na regeneráciu

Unavili Vás Vianoce? 5 tipov na regeneráciu



Keď ste počas sviatkov trávili viac času ležiac na pohovke než aktívne, a ani v prípade jedenia pre vás nebola charakteristická decentnosť, potom je najvyšší čas, aby ste zo seba pomaly striasli lenivosť a opäť sa dostali do formy!


Šetrite si žalúdok

Vianočné menu veru nie je známe o svojej ľahkosti, preto je váš žalúdok na dnes už pravdepodobne v poriadne potrápenom stave. Počas rodinných návštev už aj zo slušnosti musíte ochutnať „x“-té hlavné jedlo, ani nehovoriac o špeciálnych zákuskoch a iných dezertoch. Okrem väčšieho množstva jedál ako obvykle, zaťaží žalúdok ešte aj to, že musí za krátky čas stráviť omnoho viac druhov jedál, ako bežne. Dobrou správou je, že svoje trávenie si viete úplne napraviť za pomerne krátky čas, hoci aj za pár dní, vďaka čomu si môže váš žalúdok vydýchnuť. Pýtate sa ako? V prvom rade odporúčam, aby ste skoncovali s neustálym maškrtením a pojedaním všetkého, čo vidíte. Dodržiavajte časy hlavných jedál a medzi dvoma jedlami nejedzte žiadne sladkosti, alebo iné maškrty. Budete prekvapení, o koľko ľahšie sa budete cítiť a zmizne aj pocit nafúknutého brucha. Ďalšia vec, ktorou si môžete šetriť svoj žalúdok, je vyhýbanie sa korenistým jedlám. Viem, že zoznam jedál na vianočnom menu je lákavý, ale v záujme vášho žalúdka ho treba zjednodušiť. Napríklad keď počas roka nie veľmi konzumujete štipľavé jedlá, tak sa im vyhnite aj teraz, ale buďte opatrní aj s prílohami s vysokým obsahom kyselín, kyslou kapustou a nakladanými uhorkami, pretože môžu spôsobiť pálenie žalúdka. Keď skutočne pociťujete, že ste po Vianociach oťaželi, vyskúšajte to, že vynecháte večeru. Večer po 18 - 19. hodine už nejedzte vôbec.

Nastavte opäť správnu hydratáciu

Vo vianočnom období sa môže ľahko stať, že okrem vareného vína, malinoviek, sýtených sladených nápojov a horúcich čajov nepijeme takmer nič iné. Keď zabudnete na to najdôležitejšie, na čistú vodu, váš organizmus sa môže dehydratovať, čo prispieva ku skleslosti, zaťaženiu a pocitu únavy. Odporúčam, aby ste sa v tomto povianočnom období vyhýbali vlákninovým a sýteným nápojom, namiesto nich pite filtrovanú vodu, alebo nesýtenú minerálnu vodu, aby sa vyrovnala hladina vody vo vašom organizme. Možno by ste si neboli mysleli, ale zelený a čierny čaj, káva a aj alkohol vodu z organizmu odstraňujú, preto sa tieto nezapočítavajú do denne prijatého 2,5 litra tekutín. Keď budete piť viac čistej vody, nielenže znížite množstvo prijatých kalórií, ale sa dokonca sa zmierni aj pocit hladu.

Rozprúďte si krvný obeh


Vianoce nie sú práve o pohybe, preto sa po uplynutí sviatkov nečudujte, pokiaľ sa cítite byť skleslí a ťažkí. Odporúčam, aby ste vyšli do prírody a rozhýbali sa. Nemusíte si nanútiť ťažký tréning, stačí už aj to, že pokiaľ ste jedli veľa, nenaberte smer k posteli za poobedným spánkom, ale si radšej urobte veľkú prechádzku po meste, alebo v blízkom parku, prípadne sa choďte korčuľovať s priateľmi. Dôležité však je, aby ste boli na čerstvom vzduchu, a aby sa vám zvýšil pulz.

Relaxujte


Keď sa vrátite z dlhej prechádzky, uvoľnite si premrznuté končatiny v horúcom kúpeli, ktorý vás osvieži. Vyskúšajte Manna šumivé gule do kúpeľa, najlepšie však je, ak si do vane s vodou pridáte niekoľko kvapiek 100% čistého Manna levanduľového esenciálneho oleja, takto bude rozmaznávanie dokonalé. Po takomto dôkladnom oddychu môže starostlivosť o telo pokračovať: vyskúšajte Manna penový krém s pomarančom a klinčekmi. Vďaka jeho nádhernej vôni ostane atmosféra Vianoc ešte dlho s vami, ale nový rok už budete môcť čakať vo sviežom, vitálnom tele.

Plánujte dopredu

Využite čas, že sa teraz teoreticky nemusíte až tak ponáhľať a sledujte, čo je vám príjemné, a čo vám naopak berie energiu. Zima ešte pravdepodobne istú chvíľu potrvá, preto nezaškodí, pokiaľ si urobíte plány ohľadom toho, ako si zabezpečíte telesnú a duševnú harmóniu v nasledujúcich mesiacoch. Pozrite si, ako by ste si vedeli nájsť čas na fyzickú aktivitu. Ráno, keď sa zobudíte o pol hodinu skôr, môžete si naplánovať beh, alebo napríklad aj pri príchode domov z práce zaparkujete o niečo ďalej, alebo zosadnite skôr z autobusu a zvyšok cesty prejdite pešo. Drobné veci, ale sú obrovskou pomocou, aby ste premohli vianočné leňošenie.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac