Toto vždy dodržiavajte pred opaľovaním!
toto vždy dodržiavajte pred opaľovaním!

Toto vždy dodržiavajte pred opaľovaním!



Všetko len s mierou

Darmo vás láka možnosť, že sa za jeden opálite do hneda, nesmiete to uponáhľať! Keď si nedáte pozor, za pár hodín môžete poškodiť nielen svoju pokožku, ale môžete dostať aj úpal, ktorý vám potom zmarí program na nasledujúcich niekoľko dní.

Nikdy neplánujte opaľovanie na poludnie, pretože práve v tomto čase poškodzujú vašu pleť škodlivé slnečné lúče v najväčšej miere. Je dobré začať doobeda a dbať na to, že v prvých dňoch by malo trvať opaľovanie sa maximálne 20 minút.

Chráňte sa!

Vždy majte na hlave šatku, alebo klobúk, aby ste predišli úpalu. Keď máte možnosť, zaobstarajte si slnečník, pod ktorý sa môžete schovať.

Dôležité je aj to, aby ste pravidelne hydratovali, najlepšia je čistá voda.

Skôr, ako si ľahnete na slnko, určite použite na tvár a pokožku krém s ochranným faktorom. Mali by ste dbať na to, aby to boli skutočne spoľahlivé prípravky. Naneste si ich včas, pretože väčšina krémov potrebuje minimálne pol hodiny na to, aby vás začal chrániť. Dajte si však pozor na to, že sa nestačí natrieť iba raz!

Keď pôjdete do vody a nepoužívate vodeodolný krém, tiež si budete musieť pokožku znova natrieť. Navyše sa časti tela nad vodou spália s omnoho väčšou pravdepodobnosťou.

Čísla ochranných faktorov vyznačených na obaloch opaľovacích mliek znamenajú, ako dlhú dobu trvá ochrana. Preto napríklad keď s ohľadom na typ vašej pleti môžete byť na slnku 10 minút, potom to vynásobte číslom ochranného faktoru na kréme a takto získate maximálnu dobu, ktorú môžete na slnku pobudnúť.

Spálenie, okrem toho, že je veľmi nepríjemné, je sprevádzané aj veľmi bolestivými príznakmi, urýchľuje starnutie pleti, navyše môže spôsobiť aj rakovinu kože. Jeho vplyvom bude pokožka citlivejšia, tenšia a bude na nej viac vrások, preto si naozaj dajte pozor, aby ste sa mu vyhli!

Pokiaľ ste sa predsa len spálili

Keď napriek všetkej vašej opatrnosti predsa len dôjde k spáleniu sa, môžete použiť nasledovné.

  • Najdôležitejšie je, aby ste sa vyhýbali slnku! Do prírody choďte iba tak, že spálenú časť pokožky schováte pod oblečenie.
  • Mierne spálenej pokožke môže priniesť rýchlu úľavu sprcha studenou vodou, alebo krátky kúpeľ, ale nech je to určite v tieni!
  • Veľmi dôležité je doplnenie tekutín! Vypite čo najviac minerálnej vody.
  • Na svoju pokožku nepoužívajte krémy s obsahom ropných derivátov! Tieto len upchajú póry a poškodená pokožka bude trpieť ešte viac.
  • Keď sa ku spáleniu pridruží aj bolesť hlavy, malátnosť, závrate, prípadne nutkanie na vracanie, okamžite vyhľadajte svojho lekára, pretože ste pravdepodobne dostali úpal!

Či ste sa spálili, alebo nie, je dôležité, aby ste svoju pokožku ošetrili aj po opaľovaní sa. Dokonalou voľbou je Manna Prémiové bambucké maslo, aby ste sa opäť dostali do dokonalej formy. Dajte si malé množstvo na ruky a z tuhého skupenstva sa vplyvom vašej telesnej teploty zmení na krémové. Takto si ho môžete pohodlne naniesť.

Od vône Manna Organického panenského kokosového masla sa ešte aj pod záhradnou sprchou budete cítiť ako v exotickej dovolenkovej destinácii!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac