Toto by vás o bielom čaji ani len nenapadlo
toto by vás o bielom čaji ani len nenapadlo

Toto by vás o bielom čaji ani len nenapadlo



Niet intímnejšej chvíle, ako na jeseň zababušení do teplej deky popíjať čaj, nie je však jedno ani to, pre ktorý čaj sa rozhodnete. Biely čaj je jednou z najoriginálnejších volieb, pretože ho môžete zbožňovať nielen kvôli jeho hodvábnej, ľahkej chuti, ale aj preto, lebo veľmi pomôže aj pri zachovaní vašej krásy.

Biely čaj patrí bezpochyby aj medzi tie druhy čajov, o ktorých vieme oproti iným oveľa menej, nebudeme preháňať, keď budeme tvrdiť, že napriek svojmu významu je neprimerane zanedbávaný.

Práve preto som pre vás pozbierala najvzácnejšie informácie o tejto špecialite, ale prezradím vám aj to, ako ho môžete použiť pri starostlivosti o svoju pleť.

  • Farba bieleho čaju vôbec nie je biela

Keď ste ho ešte neskúšali, potom vás prekvapí, že v podstate nemá žiadnu farbu. Je priehľadný, prípadne ho môžeme nazvať bledozeleným, toto je najsvetlejší čaj spomedzi všetkých čajov. Svoje pomenovanie však v skutočnosti dostal preto, lebo na mladých listoch čajových kríkov, z ktorých sa čaj vyrába, sa pri ich zberaní nachádza strieborne lesklá, jemná, biela vrstva. Je dobré zdôrazniť aj to, že samotný čaj, ako rastlina, je pri každom obľúbenom čaji jedno a to isté. Čierny, zelený aj biely čaj sa vyrába z listov toho istého čajového kríku (Camellia Sinensis), len inou metódou.

  • Belosť, čistota v prenesenom význame, platí na biely čaj obzvlášť

Toto je najmenej spracovaný druh čaju, prechádza iba sušením (sušenie klasicky, na slnku) a vädnutím, aj to iba jemne, opatrne. Na rozdiel od ostatných druhov čajov takmer vôbec neoxiduje. Charakterizuje ho vysoký obsah vitamínov a antioxidantov (vyšší, ako pri klasických druhov čajov), za čo vďačí hlavne tomuto opatrnému, a predsa starostlivému procesu spracovania.

  • Kedysi ho strihali zlatými nožnicami a považoval sa za kuriozitu

História bieleho čaju siaha aspoň 1000 rokov dozadu, splieta sa s mnohými legendami. Podľa jednej historky (o ktorej dodnes nevedno, koľko je v nej pravdy) v období čínskych cisárov odrezávali z čajových kríkov zlatými nožnicami tie výhonky, z ktorých sa robil biely čaj. Kvôli jeho nedostupnosti sa považoval za čaj cisárov (volali ho aj imperial, čiže cisársky). Bežný smrteľník sa k nemu nemohol dostať, vypiť šálku bieleho čaju bolo privilégiom.

Zo začiatku bol biely čaj akousi zvláštnosťou aj v západom svete. Je to pochopiteľné, lebo jediným miestom výskytu pôvodného, klasického bieleho čaju bola jedna čínska provincia, Fujian. Dnes už poznáme viac druhov bieleho čaju, avšak od toho nie je bežnejším, jeho mýtu neuškodilo ani to, že je dnes už bežne dostupný.

Ani jeho príprava nie je každodenná, teda vyžaduje si veľa pozornosti a ohľadu, listy sa odporúča zaliať vodou teploty 70-80 stupňov, hoci aj viackrát.

Biely čaj medzi účinnými látkami Mánn

Nie ste prekvapení, že ani v rodine Manny nemôže chýbať biely čaj ako zložka, však?

Jednou z najobľúbenejších Mánn nie je nič iné, ako Alginitová maska s bielym čajom, ktorá sa na želanie mnohých len nedávno vrátila medzi naše skrášľujúce masky na tvár.

Biely čaj, ktorý zastupuje Ďaleký Východ, tvobí spolu s alginitom, s týmto fosílnym ílom pochádzajúcim z okolia Balatonu starým viac miliónov rokov, fantastickú dvojicu.

Keď si všimneme iba vzdialenosť medzi pôvodným miestom výskytu týchto dvoch surovín, len ťažko nájdeme viac „nevídanú dvojicu”. A predsa sa k sebe veľmi dobre hodia, tak sa dopĺňajú, ako keby ich stretnutie v tejto Manne nebolo ich prvé stretnutie. Z nich vyrobená skrášľujúca maska na tvár je ideálna na všetky typy pleti, osviežuje, skrášľuje a vystačí približne na 12 použití.

Čo myslíte, vyskúšate túto skrášľujúcu masku pri popíjaní čaju?

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac