Tisíc tvárí jablčného octu
tisíc tvárí jablčného octu

Tisíc tvárí jablčného octu



Na pohodové jesenné dni je jablčný ocot skutočným esom: za používanie tohto fantastického „toniku“ sa zavďačí vaše zdravie, aj krása. Pozrite sa, na čo všetko je dobrý jablčný ocot!

Pozrime sa, ako sa vyrába! Zo šťavy šľachteného druhu jablka sa vyrobí najprv víno, potom kvasením jablčný ocot. Keď si dôkladnejšie pozrieme jeho zloženie, potom môžeme vidieť, že máme pred sebou skutočnú bombu pre zdravie: obsahuje vitamíny, minerálne látky, vlákninu a antioxidanty, pričom neobsahuje tuky ani sodík. Jeho používanie nie je novodobé, s radosťou ho používali už aj v staroveku, hlavne v Egypte.

Pozrime sa, na čo všetko je táto zázračná tekutina tmavohnedej a červenej farby dobrá. Nasledovné účinky viete najlepšie vyťažiť z nepasterizovaného, čistého, necedeného, bio jablčného octu, pretože v ňom sa nachádza najviac živín a je najprirodzenejší.

Alkalizuje
Jablčný ocot je úžasný, pretože alkalizuje organizmus, čím dokonale eliminuje škodlivé účinky kyslých jedál. Jeho zásaditá pH-hodnota pomôže, pokiaľ vás trápi napríklad reflux, pálenie záhy, alebo máte veľa žalúdočnej kyseliny. Jablčný ocot je hotovým gastro-zázrakom, do svojho jedálneho lístka ho viete zaradiť mnohými spôsobmi: môžete ho naliať na šalát, alebo aj k ovocným šťavám, či do kokteilu. Jeho chuť môže byť veľmi intenzívna, preto odporúčam, aby ste ho vždy do niečoho primiešali.

Detoxikuje
Jablčný ocot vplýva veľmi priaznivo na obličky, podporuje ich činnosť tým, že ich čistí. Odporúčam, aby ste ho konzumovali týždenne trikrát, vždy minimálne 2 polievkové lyžice.

Podporuje trávenie
Podporuje rozmnožovanie dobrých črevných baktérií, preto je pre črevnú flóru skutočným pokladom. Je účinný aj na miernejšie črevné infekcie, pretože dezinfikuje. Pokiaľ máte pocit, že máte pomalé trávenie, potom pomôže v tom, aby sa naštartovali pohyby čriev, obzvlášť ak 1 -2 lyžice pridáte do teplej vody a túto zmes vypijete.

Zmierňuje zápal
Nech vás pomenovanie „ocot“ nepomýli, jablčný ocot zmierňuje opuchy na pokožke spôsobené spálením sa a uštipnutím hmyzom, preto by mal byť nevyhnutnou súčasťou domácej lekárničky. Položte zábal z jablčného octu na problematické miesta na povrchu kože, pokiaľ si však všimnete podráždenie, obklad okamžite odstráňte.

Čistiaci prostriedok
Môžete ho použiť pri upratovaní namiesto klasického octu, ale vďaka dezinfekčnému a čistiacemu účinku ho môžete použiť aj na povrchy v kúpeľni a kuchyni. Je dobrou alternatívou pre vodu so sódou bikarbónou, je rovnako prírodným a šetrným čistiacim prostriedkom.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac