Takto zabojujte proti rozšíreným pórom
takto zabojujte proti rozšíreným pórom

Takto zabojujte proti rozšíreným pórom



Ak ste sa s týmto problémom doposiaľ nestretli, patríte medzi šťastlivcov. Rozšírené, aj voľným okom dobre viditeľné póry, sa najčastejšie spájajú s mastnou pleťou, ale veľa závisí aj od génov: rovnako ako typ pleti, aj túto danosť môžete dediť, ale podľa kožných lekárov je často spájaný aj s tmavším odtieňom pokožky.

Čo ho spôsobuje? Póry sú kanáliky na pleti, ktoré vedú ku korienkom ochlpenia. Cez ne sa vylučuje pot a maz, ktorý sa stará o prirodzenú ochranu a pružnosť pleti.

Ak sa Vaša pleť rýchlo mastí, najmä na čele a v okolí nosa môžete badať, že sa Vaše póry rozšíria, čo sa plynutím času veru zlepšovať nebude. Mnohí trpia týmto drobným, ale o to znepokojujúcejším problémom, ktorý sa síce odstrániť nedá, ale zmierniť určite áno. Môžete tak urobiť aj doma, bez chemikálií, aby mala Vaša pokožka mladistvejší a zdravší vzhľad a rovnomernejšie sfarbenie.

Čo môžete urobiť proti rozšíreným pórom?

Namiesto hrubej vrstvy make-upu, ktorá môže v určitých situáciách účinne prekryť tento problém, máte aj iné možnosti. Kľúčom k riešeniu je samozrejme aj v tomto prípade jemná starostlivosť vzhľadom na typ a stav Vašej pleti, ktorá zbaví póry od nahromadeného, usadeného mazu, odumretých kožných buniek a nečistôt, ktoré sa k nim primiešavajú.

  • Dôkladné, ale šetrné čistenie pleti

Nájdite si mydlo od Manny, ktoré sa najviac hodí k typu Vašej pleti! Medzi mydlami na čistenie pleti tváre nájdete už dva druhy mydiel, ktoré obsahujú aktívne uhlie. Na mastnú pleť s akné odporúčame práve tieto, alebo
Gáfrové mydlo na tvár s aktívnym uhlím, prípadne COCO mydlo s čajovníkovým olejom, ktorého prednosťou je, že ho môžete používať od hlavy až po päty, dokonca aj na umývanie vlasov. Na citlivejšiu, dehydrovanú, alebo zmiešanú pleť, Vám odporúčam predovšetkým Čistiace mydlo na tvár - White satin, alebo COCO mydlo s bambuckým maslom. Ak je Vaša pokožka extrémne citlivá, alebo podráždená, prípadne má sklon k začervenaniu, môžete ju čistiť Mydlom z extra panenského olivového oleja. Dôležité je, aby ste nepoužívali prípravky, ktoré Vašu pleť nadmerne nevysúšajú, lebo to vedie k ešte intenzívnejšej tvorbe mazu.

  • Pravidelný peeling

Na tento účel odporúčam spomedzi Manna mydiel
COCO mydlo s morskou soľou, ktoré sa svojimi drobnými zrnkami, miernou morskou vôňou a jemnou penou určite rýchlo a nenápadne vkradne do Vášho srdca.

  • Masky na tvár

Spoločnou najlepšou vlastnosťou všetkých masiek na tvár je to, že po zmiešaní s vodou a nanesení na tvár pleť osviežia, vsajú do seba prebytočný maz a po ich zmytí budete cítiť, že Vaša pleť je nielen zrazu čistejšia, ale že Vaše póry sa konečne voľne nadýchnu.

Masky na tvár od Manny s obsahom ílu môžete používať týždenne aj viackrát. Vyrábajú sa z rôznych druhov špeciálnych ílov. Svoje bielu, modrú a sivú farbu dostali tiež kvôli nim, dokonca neobsahujú ani umelé farbivá. Na mastnú pleť odporúčam Modrú masku, ku ktorej sme pridali čajovníkový esenciálny olej a sladkovodnú riasu spirulinu, ktorá je k pokožke mimoriadne priateľská. Maska na tvár s bielym ílom, ktorá je vyvinutá pre citlivú, suchšiu pleť, je neodolateľná vďaka prášku z pravého kozieho mlieka a ovocia. Alginitová maska na tvár v sebe ukrýva poklady Balatonu, môžete ju použiť na všetky typy pleti, navyše, keď si ju budete z tváre zmývať, jej jemnými zrnkami si môžete pleť premasírovať, preto ju môžete používať aj namiesto peelilngu.

  • Ľahké a čisté prípravky pre starostlivosť o telo, ktoré neupchávajú póry

Je to minimálne natoľko dôležité, ako všetko ostatné, čo sme doteraz spomenuli. Ľahká denná aj nočná starostlivosť, ktorá je určená na typ Vašej pleti, a ktorá neupcháva póry, Vám môže pomôcť v tom, aby bola Vaša pleť počas celého dňa svieža a jemná. Ak by ste si chceli vybrať len jednu jedinú Mannu, ktorú budete môcť používať cez deň aj na noc, potom Vám odporúčam jeden z najobľúbenejších skrášľujúcich olejov, ktorý sa rýchlo vsiakne do pokožky – exotický, marocký,
Arganový skrášľujúci olej.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac