Takto si vyrobíte doma dezinfekčný prostriedok!
takto si vyrobíte doma dezinfekčný prostriedok!

Takto si vyrobíte doma dezinfekčný prostriedok!



Podľa odborníkov sa rôznym vírusom možno vyhnúť, okrem dodržiavania iných dôležitých faktorov, častým a dôkladným umývaním rúk (trvajúcim najmenej 20 sekúnd). Pokiaľ nemáte možnosť umyť si ruky mydlom, Oplatí sa použiť dezinfekčný prostriedok na ruky.

Pokiaľ z nejakého dôvodu nemáte možnosť na použitie dezinfekčného prostriedku na ruky z obchodu, ukážem vám teraz hneď dva super domáce recepty.

Domáci dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu

Prísady:

- 1 hrnček alkoholu (nad 60%)
- ½ čajovej lyžičky glycerolu (možno vynechať) / vitamín E v oleji
- ½ hrnčeka aloe vera gélu
- 15 kvapiek čajovníkového esenciálneho oleja

Príprava:

Zmiešajte alkohol, glycerín, aloe vera gél a pridajte esenciálny olej. Zmes nalejte do fľaše s rozprašovačom a pred použitím ju dôkladne pretrepte.

Domáci dezinfekčný prostriedok na ruky s aloe vera bez alkoholu

- 20 kvapiek čajovníkového oleja
- ⅓ šálky aloe vera gélu

Príprava:

Zmiešajte aloe vera s čajovníkovým olejom a vložte ho do fľaše od dezinfekčného prostriedku na ruky, ktorá sa už vyprázdnila. Pred každým použitím obsah dôkladne pretrepte, následne si ruky natrite, pokiaľ cítite potrebu jeho použitia.

Počas vírusovej periódy je kvôli častej dezinfekcii a umývania rúk pokožka mimoriadne namáhaná, preto je dôležité ošetrovať ruky správnou kozmetikou.

Vyskúšajte na tento účel Manna COCO levanduľové tekuté mydlo. Ak máte radi sladšie vône, Manna COCO ylang-ylang tekuté mydlo je pre vás ideálnou voľbou, pretože okrem toho, že je 100% prírodné a bez chemikálií, zakaždým, keď si umyjete ruky, obdaruje vás vôňou kvetinovej záhrady!

Pokiaľ hľadáte mydlo na výdatné umývanie rúk, dokonalou voľbou Manna Mydlo Dolce Vita s pomarančovou vôňou a bohatou penou, alebo Manna Mydlo Ružová záhrada s ružovým ílom a vôňou geránia. Ak máte radi mydlá bez vône, tak bude vaším verným spoločníkom Manna COCO mydlo s bambuckým maslom, ktoré vás pri umývaní rúk obdaruje silou bambuckého masla a kúzelnou penou.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac