Takto si detoxikujte pečeň – najlepšie metódy
takto si detoxikujte pečeň – najlepšie metódy

Takto si detoxikujte pečeň – najlepšie metódy



Pečeň neustále pracuje na tom, aby filtrovala toxické látky, ktoré sa dostanú do nášho organizmu, a aby mohla udržiavať krv čistú. Treba ju šetriť a chrániť, pretože nás denne zbaví obrovského množstva škodlivých látok. Preto je tu najvyšší čas, aby sme pečeň trochu odbremenili! Ukážem vám, ktoré sú najlepšie metódy!

Naše vylučovacie orgány sa neustále usilujú o to, aby más zbavili toxických látok, ktoré sa do organizmu dostanú, ale aj od nahromadených, škodlivých usadenín v hrubom čreve. Najväčší podiel na tejto úlohe majú pečeň, obličky a hrubé črevo. Čo sa týka deľby práce, filtrácia a čistenie krvi je v prvom rade úlohou pečene. Pretože krv preniká do celého nášho tela a zásobuje bunky životne dôležitým kyslíkom, je veľmi dôležité, aby v nej neboli toxické látky. Už ste sa niekedy zamysleli nad tým, kam sa v organizme podejú farbivá, konzervačné látky, prídavné látky a iné, syntetické chemické zlúčeniny? Pečeň sa ich snaží filtrovať a zabrániť tomu, aby sa dostali do krvného obehu. Žiaľ, nemôžeme ju zaťažovať do nekonečna. Nadmerná konzumácia veľkého množstva soli, tuku, cukru, a tiež vyššie uvedených látok, natoľko zaťažuje tento citlivý orgán, že už nedokáže až tak dobre vykonávať svoju funkciu. Vtedy toxíny cez krvný obeh zaplavia celý náš organizmus. Tento proces, samozrejme, nevzniká z jedného dňa na druhý, ale napriek tomu nesmieme počkať, aby sa prejavili príznaky.

Odporúčam, aby ste ročne minimálne raz dali svojej pečeni šancu na regeneráciu, aby si mohla trocha vydýchnuť. Uvidíte, že sa vám za to odvďačí. Všimnete si to najprv tak, že sa zlepší váš celkový stav a budete mať viac energie.

Tu je top 5 detoxikantov pečene


Citrónová voda
Ráno začnite deň veľkým pohárom citrónovej vody. Keď môžete, tak si namiesto citrónovej vody z obchodu vyberte bio citrón, ktorého šťavu vytlačte do pohára vlažnej vody. Pomôže udržať pečeň čistú.

Čaj z listov senny
Veľmi silný antioxidant, ktorý prispieva k prevencii vzniku ochorení pečene a k ich liečbe, nakoľko urýchľuje hojenie poškodených tkanív pečene. Dve polievkové lyžice sušenej senny zalejte zovretou vodou, prikryte a po 15 minútach pomaly popíjajte.

Štiav
Štiav je účinným čističom krvi a pečene, ktorý navyše stimuluje tvorbu žlče a zlepšuje činnosť pečene, vďaka čomu sa toxíny rýchlejšie vylúčia z organizmu. Štiav si môžete pripraviť vo forme omáčky, ale najlepšie je, pokiaľ ho trochu podusíte a skonzumujete v tejto forme.

Sladké drievko
Tiež z neho môžete urobiť čaj, je dokonalé na ochranu pečene, ale účinné je aj vtedy, pokiaľ už je problém na svete, môže sa použiť ako doplnková liečba pri zápale pečene. Účinok môžete vystupňovať tým, že do čaju pridáte púpavu, alebo rebríček obyčajný. Veľmi dobré môžu byť aj horec, alebo palina, tieto sú však veľmi horké, preto si z nich do čajovej zmesi pridajte len malé množstvo.

Horký šalát
Horké rastlinné účinné látky podporujú tvorbu tráviacich tekutín, tým aj detoxikáciu, preto pri ochrane pečene zohrávajú dôležitú úlohu. Medzi horké druhy šalátov môžeme zaradiť púpavu, radicchio, endíviu a čakanku. Pripravte si z nich šalát, a aby ste eliminovali horkastú chuť, použite zálievku s jablčným octom a koreninami.

+1 Čomu sa vyhýbajte
Alkohol je jedným z hlavných nepriateľov pečene a možno to znie drasticky, ale už aj jeden pohár vína je pre pečeň obrovskou záťažou. Biela múka, sýtené tuky a cukor tiež neprospievajú pečeni, rovnako ani kofeín. Pokiaľ ste z týchto potravín skonzumovali väčšie množstvo, pokúste sa svoj imunitný systém, a tým aj pečeň, posilniť prírodnými probiotikami.
Odporúčame Vám nasledujúce Manny:

Manna
Produkty podľa typov pokožky



Neviete presne, ktorá Manna by bola vhodná pre Váš typ pokožky?

Test typu pokožky



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac