Takto šetrite domácimi praktikami
takto šetrite domácimi praktikami

Takto šetrite domácimi praktikami



Aký nádherný pocit je, keď na vás po príchode čaká čistý domov, však? Po neumytom riade ani stopy, žiadne oblečenie hodené na stoličku, iba jemná vôňa a poriadok. Ale to vedia dosiahnuť nielen maniačky na poriadok! Každý deň tomu venujte iba trochu pozornosti a na oplátku sa váš domov stane skutočne útulným.


Pokiaľ prehodnotíte svoje čistiace prostriedky, je veľká šanca, že nájdete naozaj širokú škálu, pretože na každý povrch používate niečo iné. A pokiaľ sa pozriete na ich zloženie, určite nájdete medzi zložkami syntetické farbivá, ropné deriváty, parabény, sírany a rôzne divné skratky.


Namiesto nich vám ukážem prírodné tipy za pár centov!


Riešenia za pár centov


Táto výmena tiež prospeje vašej peňaženke, pretože okrem nájdenia lacnejších riešení budete môcť používať čistiace prostriedky, šetrné k životnému prostrediu, na niekoľko spôsobov. Navyše nemusíte platiť náklady na balenie a reklamu.


Medzi najobľúbenejšie čistiace prostriedky šetrné k životnému prostrediu patria: jedlá sóda (sóda bikarbóna), ocot, kyselina citrónová, sóda na pranie, pracie orechy, esenciálne oleje, mydlo na pranie.


Začnime vo vašej kúpeľni! Ocot budete môcť použiť takmer na všetko. Po zmiešaní s vodou môžete okná a zrkadlá čistiť bez nepríjemných šmúh. Dlaždice, vaňu, vodovodný kohútik, sprchový kút ním môžete dokonale vyčistiť. Okrem toho, že dokonale dezinfikuje a odstraňuje vodný kameň, kovovým povrchom dodá fantastický lesk. Ocot je tiež ideálny na čistenie toaletnej misy. Čo sa vône octu týka, vôbec sa nemusíte báť, pretože sa jej môžete rýchlo zbaviť vetraním. Na oplátku ale bude vaša kúpeľňa vyzerať ako keby bola nová.


Predtým, ako sa presunieme do ďalšej miestnosti, vhoďte bielizeň do práčky, ale na prací prášok zabudnite! Sóda na pranie, alebo pracie orechy dokonale čistia, okrem toho chemikálie obsiahnuté v bežnom pracom prášku a v aviváži, nezostanú na vašom oblečení. Pracie orechy sa vplyvom vody správajú mydlo a okrem toho, že odstraňujú nečistoty, čistia, dezinfikujú a neutralizuje aj zápachy. Takto nebudete potrebovať ani syntetickú aviváž.


Namiesto aviváže použite prírodný esenciálny olej. Vyskúšajte jeden z úžasných 100% prírodných Manna esenciálnych olejov. Môžete si vybrať z toľkých esenciálnych olejov, že nájdete ten pravý pre každé ročné obdobie a náladu. Čajovník, ruža, citrón, citrónový kvet, pomaranč, levanduľa, bergamot, eukalyptus - tieto esenciálne oleje budú dokonalými vôňami pre vaše oblečenie. Ba čo viac, budú fantastické aj v prípade ich použitia do odparovačov, alebo do kúpeľa.


Poďme do kuchyne! Najsilnejším protivníkom mastných povrchov je sóda bikarbóna (jedlá sóda). Stačí nasypať malé množstvo na sporák, kuchynský pracovný pult, alebo dokonca na chladničku, mikrovlnnú rúru, a vydrhnúť vlhkou špongiou.


Následne povysávajte a na umytie dlážky rozpustite 2-3 polievkové lyžice jedlej sódy v pol vedre horúcej vody. Potom pridajte niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, aby sa vôňa úžasnej čistoty mohla rozvinúť po celom byte.


Pokiaľ máte parkety, pridajte 1 dl olivového oleja do horúcej vody a vytlačte do nej šťavu z jedného citrónu. Buďte kreatívni, pridajte do vody aj niekoľko kvapiek citrónového esenciálneho oleja a všetko bude žiarivo čisté a voňavé. Olivovým olejom môžete tiež ošetriť a očistiť aj nábytok z dreva. Pretrite ním nábytok a následne povrchy vyleštite suchou handrou.


Prajem dobrú prácu a krásne chvíle v čistom domove!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac