Takto nebudú vianočné prípravy nočnou morou
takto nebudú vianočné prípravy nočnou morou

Takto nebudú vianočné prípravy nočnou morou



Aj vy ste si zvykli hovoriť, že „tento rok na Vianoce to bude konečne inak?” Včas sa naladíme na sviatky, na všetko bude dostatok času (hlavne na nákup darčekov) a pod stromčekom budeme stáť so spokojným a šťastným úsmevom…

Ako môže byť čas zostávajúci do Vianoc pokojný, ale predsa super zorganizovaný?

Prijmite moje rady s láskou!

  • Dovoľte, aby vás opantala atmosféra sviatkov.

Myslíte si, že vo veľkých mestách sveta zapnú vianočné osvetlenie už dobre pred sviatkami iba náhodou? Najslávnejší vianočný stromček New Yorku (a zároveň na celom svete) stojí pred Rockefellerovým centrom a každý rok je jeho rozsvietenie veľkou udalosťou. Milióny divákov sleduje túto udalosť pred televíznymi obrazovkami, aby zistili, v akom štýle budú tento rok ozdoby, alebo aký charitatívny účel stromček spĺňa.

Povznesená nálada je jednoducho potrebná na to, aby ste prípravy nielen doviedli do konca, ale aby ste si ich aj vychutnávali.

Nech sa teda rozozvučia trochu gýčové pesničky, nech rozvoniavajú vegánske zákusky vo vianočnom duchu, nech sa do bytu dostane čo najviac blikajúcich svetelných reťazí a iných dekorácií. Korenistú vianočnú vôňu objavte aj pri starostlivosti o pleť. Keď máte slabosť pre škoricu, potom si vyberte Manna luffový telový peeling, keď túžite po vôni pomarančov, nech je vašou „prípravnou“ Mannou pripomínajúcou pokojné zimné večery penový krém s bambuckým maslom s pomarančom a klinčekmi, ktorý okúzli telo aj dušu.

Radi by ste si prečítali ešte viac podobných nápadov? Tu som písala o tých veciach (od filmov až po vône), vďaka ktorým budete mať okamžite vianočnú náladu.

  • Rozdeľte úlohy včas.

Čo môžete urobiť, aby vianočné povinnosti nespôsobili stres? Môžete meditovať, cvičiť jogu, môžete si dať upokojujúci kúpeľ, alebo masáž, ale môžete utiecť aj do zimnej prírody (o týchto odsvedčených metódach zmiernenia stresu si môžete prečítať po kliknutí sem).

A môžete urobiť ešte niečo: včas rozdeľte úlohy.

Ostatní členovia rodiny majú tendenciu myslieť si, že sa všetko deje mávnutím čarovným prútikom. Byt zrazu pláva v žiare svetiel, stôl sa láme pod ťarchou rôznych dobrôt, darčeky sa bez všimnutia vkradnú pod stromček. Ak aj nie všetko, ale časť povinností odovzdajte rodine, aby v praxi objavili: radosť zo spoločnej práce urobí sviatok rodiny vzácnejším.

Nepodceňujte silu zoznamu, povinnosti rozdelené na týždne, dni, môžu byť v tomto období mimoriadne užitočné. Do svojho zoznamu si môžete zapísať nákup darčekov a prísad k vianočnému menu, alebo také väčšie práce, akými je veľké upratovanie, alebo návšteva rodiny.

Nákup vianočných darčekov neodkladajte na poslednú chvíľu, hlavne ak si objednávate z internetového obchodu. Toto je najpohodlnejšie riešenie, ale môže trvať istú chvíľu, kým balík dorazí, rátajte s termínmi na ich odoslanie.

  • Na nečakané situácie sa pripravte kreatívne.

Stane sa, že sa nepodarí niektorý chod, vypáli sa rad žiaroviek, alebo dostanete ten istý darček od viacerých, tieto momenty sa zmenia na rodinnú legendu, dojato spomíname, smejeme sa.

Nie je však nič nepríjemnejšieho, ako stáť vo chvíli odovzdávania darčekov – ale bez darčeka, lebo sme zabudli na ne.

Aby sa takýmto situáciám zabránilo, je dobré pripraviť si „plán B“.

Medzi Mannami nájdete mnoho prekvapení, od najmenšej pozornosti až po veľkorysé darčeky, nech je to už niektoré Manna prírodné mydlo alebo jedna vianočná sada limitovanej edície naplnená prémiovými Mannami.

Keď si objednáte o jednu Mannu viac, ako je na vašom zozname darčekov, ale tento rezervný darček predsa len nebudete potrebovať, „najhoršie”, čo sa môže stať je to, že po Vianociach budete mať zážitok z rozmaznávajúcej starostlivosti, pretože si túto Mannu darujete sebe.

Zhrňme si teda 3 body vianočných príprav:

  • postarajte sa o to, aby ste sa dostali do správnej nálady,
  • úlohy rozdeľte a ako dirigent na ne dohliadnite,
  • neočakávané situácie zachráňte spoľahlivým prekvapením.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac