Takto buďte najlepším priateľom seba samého
takto buďte najlepším priateľom seba samého

Takto buďte najlepším priateľom seba samého



Každý z nás potrebuje jedného, alebo viacerých dobrých priateľov. Takých, ktorým môžeme dôverovať, ktorí si nás vypočujú, ktorí sú s nami v dobrom aj v zlom. Aj vy môžete byť najlepším priateľom sebe samému, prezradím vám aj to, ako na to.

Všimla som si, že fanúšikovia Manny vedia lepšie ako ktokoľvek iný, čo potrebujú ak je reč o kráse ich pokožky alebo vlasov. Uvedomelo siahajú po prírodnej starostlivosti o krásu a hygienu bez chemikálií, s istotou vyberajú medzi Mannami.

Je to pochopiteľné, pretože chcú to najlepšie, chcú ochrániť seba a svoju rodinu pred nevyspytateľnými účinkami chemikálií a umelých prídavných látok v produktoch kozmetického priemyslu.

Ale prečo je to tak? Pretože fanúšikovia Manny sú trochu viac uvedomelí ako ostatní?

Podľa mňa preto, že fanúšik Manny je zároveň aj najlepším priateľom seba samého – alebo sa aspoň vydal po ceste sebapoznania.

Pre nikoho nemôžete byť natoľko dôležitý ako sebe. Myšlienka priateľstva znie možno divne, ale predstavte si to: stalo sa vám už, že ste sa divili nad niektorým svojím rozhodnutím, prípadne nečakanou vetou? Sme omnoho viac, než to, čo si zo seba uvedomujeme v každodennom zhone.

V novom roku sa aj vy snažte, aby ste sa lepšie spoznali – takto sa budete vedieť ľahšie nájsť aj s Mannami, ktoré sa k vám hodia.

Takto sa môžete dostať bližšie k sebe (a aj k Mannám):

  • Chopte sa drobných radostí života. Poobzerajte sa vo svojom najbližšom okolí, ako keby ste ho teraz videli po prvýkrát. Pokúste sa čo najpresnejšie definovať svoje pocity o nábytku, o zariadení bytu, o farbách, rastlinách. Čo vo vás vyvolávajú? Aká bude kvôli nim vaša nálada? Vnútorný hlas klame len zriedkavo, pokúste sa ho privolať čo najčastejšie. Pokiaľ ho počúvnete, potom sa budete vedieť ľahko rozhodnúť, napríklad či si máte vybrať citrónový, alebo levanduľový esenciálny olej. Na začiatok s našou pomocou objavte, čo o vás vypovedá váš obľúbený kvet!
  • Definujte, ktoré hodnoty, ciele, sú pre vás mimoriadne dôležité, keď je reč o starostlivosti o krásu, o domácnosť. Neznášate, keď vzniká zbytočný odpad? Znervózňuje vás veľa syntetického baliaceho materiálu? Ste zástancom minimalistickej domácnosti a najradšej by ste sa obklopili s najmenším množstvom predmetov? Keď viete, po čom túžite, potom sa nemôže stať, že prinesiete rozhodnutia, s ktorými sa nestotožňujete.
  • Sľúbte si, že si budete venovať dostatok času. Do tohto nezapočítajte takú činnosť, ktorú síce vykonávate sami, ale ju musíte bezpodmienečne urobiť (upratovanie, pranie, umývanie riadu). Osamote strávené chvíle nech sú sviatočné, úmyselné a radostné. Je jedno, aký budete mať program, len nech je taký, počas ktorého sa budete dobre baviť, ktorý nemusíte siliť, čo nie je povinnosťou, iba penovo ľahké potešenie. Kino, čítanie, prechádzka? Vy viete!
  • Posúďte aj aktuálne potreby svojej pokožky. Situácia je totiž taká, že vaša pokožka sa neustále mení. Plynutie času, hormonálne zmeny, pitie tekutín, vonkajšie prostredie, to všetko vplýva na zdravie a stav vašej pokožky. Možno, že pred pár rokmi ešte bola suchá, ale dnes je už viac dehydrovaná. Mierny rozdiel, ale nie je to vôbec jedno! (Keď si nie ste istí, čo vašu pokožku charakterizuje, vyplňte náš test typu pokožky). Keď máte dostatok sebapoznania, určite si vyberiete Mannu, ktorá sa najviac hodí k typu vašej pokožky. Na tejto stránke sme vymenovali aj Manny podľa typu pokožky, a keď ste ich takto, spolu, ešte nevideli, určite začnite so zoznamovaním sa.

Keď sa do nového roka vrhnete ako najlepší priateľ seba samého, odmena vás neminie. Vďaka sebapoznaniu môžete pustiť všetko to, čo vás zaťažuje a rozhodnutia, ktoré sa doteraz zdali byť nutnosťou, môžete nahradiť rozmaznávaním.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac