Tajomstvá úžasného čajovníkového oleja
tajomstvá úžasného čajovníkového oleja

Tajomstvá úžasného čajovníkového oleja



Už aj samotná vôňa čajovníkového oleja vás zaveje do čistého, éterického sveta. O jeho blahodarných účinkoch sa zase v ľudovom liečiteľstve recitujú ódy. Ukážem vám ako a na čo všetko môžete tento čarovne čistý olej použiť.

Len málo ľudí to vie, ale čajovníkový olej pochádza z Austrálie. Podľa ľudových tradícií písali už pred stovkami rokov o veľmi silných liečivých účinkoch, hlavne v prípade kožných problémov. Vie sa, že je ideálny na liečbu infekcií, pretože má silný antimikrobiálny, dezinfekčný a fungicídny účinok. Je veľmi dôležité vedieť, že sa môže používať výlučne zvonka, pri vnútornom použití môže mať toxický účinok. Čajovníkový olej je skutočným zázrakom, účinne ničí nechtovú mykózu a všeobecne baktérie.
Môžete ho použiť na zle vytlačené vyrážky, akné, čím zmiernite zápal. Pokiaľ máte citlivú pleť, potom odporúčam, aby ste ho nakvapkali to malého množstva kokosového oleja a naniesli ho tak. Pokiaľ vás trápia gynekologické problémy, aj v tom prípade môže mať veľmi dobrý účinok ako sedací kúpeľ, pokiaľ pridáte niekoľko kvapiek do vane s vodou.

Tu je niekoľko tipov na to, ako z neho môžete vyťažiť najviac. Ukážem Vám niekoľko praktických možností jeho využitia, ktoré viete ľahko zaradiť do svojho každodenného života. Nepotrebujete k nim nič viac, iba jeden Manna 100%-ne čistý čajovníkový olej a trochu kreativity:

Na čistenie karimatky si z neho urobte spray podľa nasledovného postupu: vezmite fľašu z rozprašovačom a do trištvrtiny naplňte vodou, potom nakvapkajte 15 kvapiek čajovníkového oleja a dobre pretrepte. Môžete použiť aj destilovanú vodu, alebo ho obohatiť o 1-2 kvapky citrónového esenciálneho oleja. Po použití dôkladne nastriekajte karimatku tekutinou a nechajte, aby voľne uschla. Pri praní môžete ľahko nahradiť aj syntetické aviváže, keď do vhodnej nádrže práčky nakvapkáte namiesto klasickej aviváže pár kvapiek čajovníkového esenciálneho oleja. Na šatoch budete jeho vôňu cítiť len veľmi jemne a môžete si byť istí aj v tom, že ste na oplachovanie šiat vybrali najprirodzenejšie riešenie.

Čajovníkový olej sa zíde aj pri umývaní podlahy a môžete ním nahradiť chemikálie. Do vedra na umývanie podlahy nalejte teplú vodu v obvyklom množstve, potom prilejte 2,5 decilitra 20% octu. Následne nakvapkajte 5-6 kvapiek čajovníkového oleja a voda na umývanie podlahy s rozprávkovou vôňou je hneď hotová. Celý dom bude voňať prírodnou čistotou.

Čajovníkový olej môžete dokonale použiť aj proti hmyzu. Jeho charakteristickú vôňu má rada väčšina ľudí, ale hmyz nie. Hneď, ako ho zacítia, dajú sa na útek. Pokiaľ radi oddychujete na terase, alebo ste v byte, určite si vedľa seba dajte odparovač, alebo aromalampu so sviečkou a odparujte čajovníkový olej. Pokiaľ chcete trochu zmierniť jeho charakteristickú vôňu, potom k nemu prikvapkajte aj trocha levanduľového, alebo citrónového esenciálneho oleja. Účinný je aj vtedy, kde ste práve na výlete v lese a chcete sa vyhnúť štípancom a kliešťom. Malú fľašu s rozprašovačom naplňte vodou, pridajte 15 kvapiek čajovníkového oleja, potom si zmes nastriekajte ruky, nohy a krk.

Ako môžete vidieť, čajovníkový olej patrí medzi moje obľúbené, pretože je mimoriadne mnohostranný a má veľmi veľa pozitívnych vlastností. Možnosti jeho použitia sú nekonečné, som zvedavá, ktoré sa najviac osvedčia u vás.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac