Strašiak vo forme vypadávania vlasov - prírodné tipy pre zdravé, husté vlasy!
strašiak vo forme vypadávania vlasov - prírodné tipy pre zdravé, husté vlasy!

Strašiak vo forme vypadávania vlasov - prírodné tipy pre zdravé, husté vlasy!



Aj Vy ste sa už stretli s vypadávaním vlasov? Podarilo sa Vám nájsť riešenie na tento problém?


Určite viete, že denne 50-100 vypadnutých vlasov je normálne. Ak od tohto množstva registrujete viac, potom sa musíte zamyslieť nad tým, čo by ste mali zmeniť.

Vypadávanie vlasov môže mať mnoho príčin a skôr, ako Vás prepadne panika, zamyslite sa nad nasledovnými možnými príčinami:

  • nevhodná strava, nedostatok vitamínov
  • nevhodné množstvo vypitej vody
  • hormonálne zmeny
  • veľa stresu, napätý životný štýl
  • liečba niektorými liekmi
  • drastická diéta


Keď sa Vám zdá, že by ste mali niektoré veci zmeniť, urobte to.

Prírodné metódy, ktorými môžete zmierniť vypadávanie vlasov!


Ktoré sú to?

  • Masáž a aromaterapia: masáž stimuluje pokožku hlavy, podporuje prietok krvi, vďaka čomu sa vlasová pokožka dostane k väčšiemu množstvu kyslíka, ľahšie dýcha, čiže vlasy porastú rýchlejšie. Zmiešajte 6 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja s rovnakým množstvom oleja z bobkových listov v šálke mandľového oleja. Hmotu si naneste na pokožku hlavy pred umytím a nechajte pôsobiť približne 20 minút. Potom si vlasy umyte obvyklým spôsobom.
  • Pite dostatočné množstvo vody a aj zelený čaj. Veľmi prospieva nielen vlasovej pokožke, ale aj vlasovým korienkom.
  • Aloe veru s obľubou používali proti vypadávaniu vlasov už aj Indiáni a pravekí obyvatelia Karibských ostrovov. Nastaví dokonalú hodnotu pH na vlasovej pokožke a podporuje rast vlasov. Aloe vera je základom mnohých šampónov, i keď pravda je aj to, že kvôli ostatným toxickým zložkám sa jej účinok znehodnocuje.
  • Konzumácia alkoholu a fajčenie vlasom neprospievajú, dokonca môžu byť v niektorých prípadoch priamou príčinou vypadávania vlasov. Pokúste sa odvyknúť, alebo aspoň dávky znížiť.
  • Vitamíny A, B, C, E: štyria mušketieri, ktorí sú zodpovední za zdravé vlasy. Jedzte veľa citrusového ovocia, papriky, banánov, vajíčok a mrkvy.
  • Vhodné množstvo železa: železo stimuluje pokožku hlavy, čím aj vlasové cibuľky. Keď prijímate dostatok železa, potom aj tým podporujete rast vlasov. Jedzte viac napríklad z nasledovného: marhule, hrozienka, ríbezle, mak, oriešky, brokolica, jarná cibuľka, zemiaky, mrkva, slivky, višne, maliny.

Liečivé rastliny, ktoré blahodarne pôsobia na rast vlasov:

  • Rozmarín: stimuluje a preukázateľne zmierňuje vypadávanie vlasov. Nakvapkajte pár kvapiek rozmarínového esenciálneho oleja do vlažnej vody a vmasírujte ju do vlasovej pokožky. Potom dôkladne opláchnite.
  • Žihľava: uvarte si žihľavový čaj a urobte si dvojtýždňovú kúru proti vypadávaniu vlasov. Pite každý deň jednu šálku čaju.
  • Šalvia: obyvatelia stredomorských oblastí už stovky rokov poznajú jej blahodarný účinok proti vypadávaniu vlasov.

Ako si urobiť rýchly odvar proti vypadávaniu vlasov?


Tip: do jedného litra vlažného zeleného čaju nakvapkajte 6 kvapiek rozmarínového esenciálneho oleja, pridajte za hrsť žihľavových listov, za hrsť sušenej šalvie a šťavu z polovice citróna. Nechajte zovrieť, potom vychladnúť. Svoje vlasy si týmto „vytuningovaným“ čajom umývajte každý deň počas dvoch týždňov.

100% čistý a neriedený rozmarínový a citrónový esenciálny olej môžete získať tu.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac