Prečo neexistuje dokonalé prírodné mlieko na opaľovanie?
prečo neexistuje dokonalé prírodné mlieko na opaľovanie?

Prečo neexistuje dokonalé prírodné mlieko na opaľovanie?



Mnohí sa ma pýtate, prečo nenachádzate v ponuke Manny mlieko na opaľovanie. Dôvod je jednoduchý: podľa súčasného stavu vedy a techniky nie je možné prírodným spôsobom vyrobiť také látky, ktoré sú súčasne bezfarebné (nezanechávajú na pleti bielu farbu) a zároveň zabezpečujú dvojciferné číslo faktoru ochrany pred slnkom. Tu je pár informácií zo zákulisia a možnosti riešenia!

O súvislosti medzi ochranou pred slnkom a prírodnými kozmetickými prípravkami by sa mohli písať dlhé štúdie, ale nakoľko to konečne vyzerá tak, že zavíta pravé leto, v krátkosti vám zhrniem, prečo je výroba prírodných kozmetických prípravkov so schopnosťou chrániť pred slnkom takou veľkou výzvou.

Medzi veľkosťou častíc, ktoré v kozmetických prípravkoch zabezpečujú ochranu pred slnečným žiarením a schopnosťou chrániť pred slnkom je súvislosť: čím sú tieto častice menšie, o to väčšia je schopnosť produktu pohltiť UV. Zároveň však k tomu, aby daný kozmetický prípravok dosiahol takúto výraznú, čiže dvojcifernú SPF hodnotu, musí obsahovať veľmi drobné čiastočky, takzvané nanolátky. Používanie týchto nanolátok je v rozpore s filozofiou Manny o živote bez chemikálií a nakoľko trváme na kozmetických prípravkoch čistého a prírodného pôvodu, zatiaľ prípravky s ochranným faktorom nevyrábame.

Pokrokom technológií začalo tieto nanočastice vyrábať čoraz viac výrobcov, z nich sa vyrábajú napríklad bezfarebné krémy na opaľovanie, ktoré na pokožke a šatách nezanechávajú biele sfarbenie.

Dovtedy však, aby ste sa vyhli škodlivým účinkom slnka, mali by ste sa držať pár základných pravidiel. Keď môžete, vyhýbajte sa zdržiavaniu sa na priamom slnku medzi 11 a 16 hodinou, a tiež nevystavuje svoje telo chemickej záťaži. Myslite na to, že cez vašu pokožku sa do krvného obehu dostanú aj tie látky, ktoré si na pokožku natriete, preto vôbec nie je jedno, čo používate.

Keď sa predsa len neviete vyhnúť krémom na opaľovanie s vyšším ochranným faktorom a obsahom nanolátok, pretože sa idete slniť k vode, alebo sa jednoducho musíte zdržiavať na priamom slnku počas behania v meste, potom si dajte pozor na nasledovných pár vecí:

1. UVA a UVB
Je dôležité vedieť, že UVB žiarenie môže v konečnom dôsledku spôsobiť aj rakovinu kože, väčšinou na takej časti tela, ktoré je neustále vystavené slnečnému žiareniu. UVA žiarenie môže byť nebezpečné tiež, spôsobuje predčasné starnutie pokožky a poškodzuje kolagénové vlákna.
Mali by ste vedieť, že aj lúče odrážajúce sa od povrchu vody obsahujú ultrafialové lúče, vtedy sa dávka zviacnásobuje, preto by ste sa mali o ochranu svojej pokožky starať ešte viac.

2. Vyhýbajte sa vodeodolným mliekam na opaľovanie
Mnoho krémov na opaľovanie reklamujú ako vodeodolné, ale keď sa dlhšiu dobu zdržiavate vo vode, neostanú na pokožke, môžu sa zmyť. Obrovské množstvo chemikálií živočíchy v prírodných vodách pocítia, preto je dobré zamyslieť sa nad tým, aké prípravky na opaľovanie použijete.

3. Hydratujte
To, ako sa o svoju pokožku postaráte po opaľovaní, je aspoň také dôležité, ako to, ako sa o ňu staráte počas opaľovania. Na konci letného dňa je pokožka vysmädnutá po troche rozmaznávania. Odporúčam, aby ste na ňu po sprchovaní sa naniesli trocha Manna bambuckého masla, obzvlášť vám odporúčam Manna organické ghanské bambucké maslo, alebo Prémiové bambucké maslo. Sú neparfumované, preto nedráždia začervenanú, slnkom potrápenú pokožku. Na tvár použite Manna pleťový krém, ktorý sme obohatili o kyselinu hyalurónovú. I keď momentálne nie sú dostupné, ale pokiaľ ste sa v marci zásobili Manna penovými krémami, vyberte z chladničky špecialitu pre starostlivosť o pokožku s kakaovým maslom a kokosovým olejom a svoju pokožku si ňou rozmaznajte od hlavy až po päty!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac