Peľ - najväčší jarný nepriateľ - Ako ho poraziť?
peľ - najväčší jarný nepriateľ - ako ho poraziť?

Peľ - najväčší jarný nepriateľ - Ako ho poraziť?



“Zelené tipy” na prekonanie alergie


Vyskytla sa alergia už aj vo Vašej rodine? Poznáte riešenie?

Alergia je ochorenie imunitného systému, presnejšie povedané jeho neprimeraná reakcia na bežne sa vyskytujúce látky v našom prostredí. Patogénne protilátky nazývané imunoglobulín spôsobujú v tele zápal pripomínajúci alergiu. Alergia je často dedičná a žiaľ mnohokrát napáda dýchací systém. Je dokázateľným faktom, že v súčasnosti trpí alergiou desaťnásobne viac pacientov, ako tomu bolo trebárs pred 50 rokmi.

Jar je obdobím, kedy sa najčastejšie vyskytuje peľová alergia, ktorá dokáže znepríjemniť život mnohým z nás. Existuje viacero druhov, či už je to alergia na trávu či obilniny, alebo alergia na kvitnúce stromy. Ide o obdobie prevažne od februára do mája a ak ste už niekedy zažili peľovú alergiu, viete, ako Vám môže krásnu jar prekaziť.

Najbežnejšie príznaky peľovej alergie sú:

  • Kýchanie, tečúci nos
  • Slzenie očí, prípadne zápal spojiviek
  • Škrabanie v hrdle
  • Bolesť hlavy, únava, celkový pocit nepohody
  • Senná nádcha

Ak trpíte aj Vy príznakmi peľovej alergie, potom mám pre Vás dobrú správu!


Príznaky peľovej alergie je možné zmierniť a liečiť, dokonca im zabrániť bez toho, aby ste museli podstúpiť drahú liečbu medikamentmi. Existujú totiž prírodné liečebné postupy, ktoré sú nasledovné:

Správna strava

Vo všeobecnosti platí, že všetko, čo posilňuje imunitný systém, znižuje pravdepodobnosť vzniku alergie. Preto je prísun vitamínu E, C a horčíka tak nevyhnutný. Jedzte veľa orechov, orieškov, mandlí, jabĺk, paradajok, kapusty, kivi a pomarančov. Pre dostatočné množstvo horčíka konzumujte špenát, avokádo a tekvicové semienka.

Niektoré koreniny, ako napríklad čierne korenie, cesnak či chren patria medzi staré osvedčené domáce prostriedky proti alergii. Pomáhajú čistiť dýchacie cesty, preto, ak môžete, doprajte si štipľavé potraviny (samozrejme nie vždy, len na zmiernenie príznakov alergie)!

Liečivé čaje

Existujú liečivé bylinky, ktoré regulujú fungovanie imunitného systému a napomáhajú obrannej funkcii organizmu. Takou je napríklad skorocel kopijovitý a kocúrnik obyčajný. Vypitie jednej šálky bylinného čaju denne dlhodobo, Vás presvedčí, že sa môžete spoľahnúť na jeho silu a vyhnúť sa tak peľovej alergii. Môžete ho dokonca užívať aj po celý rok a to bez vedľajších účinkov.
Blahodárny vplyv na peľovú alergiu má aj čaj pripravený zo šalvie, či anízu a pomôže Vám aj jednoduchý žihľavový čaj. Ak práve nemáte po ruke žiadnu z týchto byliniek, popíjajte čerstvý citrónový čaj s medom, ktorý napomáha vyčistiť dýchacie cesty a zároveň Vás aj príjemne osvieži.

Ochrana Vášho domova, rady v oblasti životného štýlu

Pokiaľ trpíte peľovou alergiou, budú pre užitočné nasledovné tipy:

  • Počas peľovej sezóny majte zatvorené okná a dvere! Ak máte klímu, nechávajte ju zapnutú.
  • Neopaľujte sa a nezdržujte sa v záhrade v blízkosti čerstvo kosenej trávy
  • V suchom a veternom počasí nechoďte na výlet a prechádzky
  • Po príchode domov si očistite obuv a kabát
  • Nesušte čerstvo vypraté prádlo vonku
  • Na vlasoch a pokožke sa zachytáva obrovské množstvo peľu, po príchode domov je preto najlepšie osprchovať sa a umyť si vlasy

Aké prírodné liečivé metódy poznáte Vy? Podeľte sa s nimi na našom blogu!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac