Nakoľko poznáte prírodnú kozmetiku?
nakoľko poznáte prírodnú kozmetiku?

Nakoľko poznáte prírodnú kozmetiku?



Pred pár dňami sa mi dostal do rúk článok o tom, aké zavádzajúce môžu byť štítky na kozmetických výrobkoch. Prestížny britský denník Guardian písal o tom, že popri neustále sa rozširujúcej sa ponuke prírodných kozmetických výrobkov je vážnym problémom fakt, že pri ich výrobe neexistujú jednotné európske pravidlá. Kupujúci tak častokrát nemôžu s istotou vedieť, či držia v ruke pravú prírodnú kozmetiku a čo si vlastne na svoju pokožku nanesú. Európska únia stanovuje prísne pravidlá v súvislosti s tým, ktoré potraviny sa môžu označovať ako organické a bio-, avšak v kozmetickom priemysle toto usmernenie ešte chýba.

Ako zistíte, ktorá je pravá prírodná kozmetika a ktorá nie?

Autorovi článku dávam za pravdu a práve pre absenciu zákonov pomáhajú zákazníkom v rozhodovaní nezávislé medzinárodné organizácie zaoberajúce sa stanovením kvality. Vo Veľkej Británii patria medzi najznámejšie ocenenia COSMOS, BDIH, pečať Vegan, ktoré poznáte aj zo štítkov Manna produktov a hodnotenie NaTrue. Všetky tieto ocenenia dôveryhodne a s bezpečnosťou garantujú, že na ošetrenie Vašej pokožky používate certifikované výrobky, podliehajúce prísnym, opakujúcim sa testom podrobne skúmajúcimi celý ratingový proces od získavania surovín až po výrobu produktov.

Som presvedčená, že dôvera je prvoradá a nie je vôbec jedno, s akými zlúčeninami prichádza Vaša pokožka denne do kontaktu. V prípade batoliat je treba tomu venovať obzvlášť veľkú pozornosť, pretože sú omnoho zraniteľnejší, ako my dospelí. Aj preto neustále pracujeme na tom, aby okrem toho, že pre Vás pripravujeme kozmetiku bez testovania na zvieratách s pečiatkou skákajúceho zajaca,ochrannej známky organizácie Cruelty Free , získali aj ďaľšie Manny z roka na rok tieto významné ocenenia biokozmetického priemyslu.

Čo znamená hodnotenie COSMOS Organic a COSMOS Natural?

Medzinárodná organizácia berie vydávanie týchto osvedčení veľmi vážne. Hodnotenie COSMOS môžu získať len tie kozmetické produkty, ktoré spĺňajú nimi stanovené požiadavky a ktoré sú vyrobené šetrným spracovaním výlučne prírodných surovín. Ocenenie COSMOS Organic zas získajú iba tie kozmetické produkty, u ktorých aspoň 95 % všetkých použitých surovín dokázateľne pochádza z bio fariem. Navyše sú stanovené aj také požiadavky, ktoré zložky musia byť bio tak, že napr. voda sa za organickú zložku nepovažuje.

Stálo nás to nesmierne veľa práce, aby sme tieto významné ocenenia získali pre čoraz viac Manna produktov a napĺňa ma pýchou, že sa v našej malej dielni postupne rozrastá počet Mánn nesúcich celosvetovo uznávané ocenenia.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac