Máte mastnú pleť?

máte mastnú pleť?

 

Niekoľko užitočných rád od Mydlovej víly pre vás

Vaša pleť sa mastne leskne, ligoce? Často sa stáva, že má mdlú farbu a je na dotyk drsná? Stále objavujete na svojej tvári nové a nové vyrážky a čierne bodky? Tak patríte do kategórie mastnej, problematickej pleti. Čítajte ďalej, a dozveďte sa, čo môžete robiť proti nežiadúcim, nepríjemným príznakom!

 

Vedeli ste?

Mastná pleť je predovšetkým hormonálneho pôvodu, ale svoju úlohu môže zohrať aj genetika. Čierne bodky a vyrážky sú časté vďaka nahromadenému mazu v póroch.

Charakteristické znaky mastnej pleti

Pre tento typ pleti je charakteristická nadmerná činnosť mazových žliaz. Pokožka tváre sa v dôsledku toho mastne leskne, ligoce, ale môže sa stať, že má napriek tomu bledú farbu, a je na dotyk drsná. Póry sú dobre viditeľné aj voľným okom. Čierne bodky a vyrážky sú časté. Je to vďaka tomu, že sa v póroch nahromadí maz.

Ak si nesprávne zvolíte kozmetiku, aj tá môže spôsobovať mastenie pleti. Často si z nás urobí srandu kozmetický PRIEMYSEL a presne tie prípravky môžu byť za ešte mastnejšiu pleť zodpovedné, ktoré boli vyrobené proti prílišnej tvorbe mazu alebo vyrážkam.

Vaša pokožka sa začne brániť voči chemikáliám, nachádzajúcim sa v týchto prípravkoch, ktoré nadmerne vysušujú pokožku. Na základe toho sa tvorí ešte viac mazu, čo upchá póry a pokožka sa stáva nezdravou.

Čo je akné?

Jedna z najčastejších kožných chorôb. Spája sa predovšetkým s pubertálnym vekom, ale môže sa vyskytnúť aj v dospelosti alebo v detstve. Môžu ho spôsobovať hormonálne zmeny alebo genetická predispozícia, stres, niektoré lieky a zle zvolené kozmetické prípravky.

Objavuje sa predovšetkým na tvári, ale môže sa vyskytnúť na ktorejkoľvek časti tela, kde sa nachádzajú vlasové folikuly. Okrem tváre sú dotknuté chrbát, hrudník, dekoltáž a plecia. Príznaky môžu byť v týchto oblastiach aj závažnejšie, lebo tu je pokožka hrubšia ako na tvári, a teda sú aj vlasové folikuly väčšie.

Omyl

Mohli by ste si myslieť, že mastenie sa ochráni pokožku pred škodlivými vplyvmi a zabezpečí dostatočnú mieru hydratácie. Avšak toto je veľký omyl! Vrstva mazu síce zabezpečí určitú ochranu, ale nenahrádza obsah vody v pokožke. Aj vy musíte dozrieť na dostatočný príjem tekutín a aj na to, aby ste zabezpečili aj vonkajšiu hydratáciu vhodnú pre váš typ pleti.

 

Správna životospráva

Zásadný bod je príjem tekutín. Ale čo by ste mali piť? Najlepšie vodu, ale môžete smelo konzumovať aj liečivé čaje a čerstvo lisované zeleninové a ovocné šťavy. Najlepšie je, ak denne vypijete minimálne 1,5-2 litre tekutín.

 

Čo NEpite:

  • alkoholické nápoje, lebo v dôsledku alkoholu sa rozšíria kapiláry a organizmus sa dehydratuje

  • podobne škodí kráse pleti aj kofeín, lebo má odvodňujúci účinok

  • sýtené nealkoholické nápoje, sladené šťavy.

Pravidelne konzumujte toto ovocie: jablká, moruše, čerešne, čučoriedky, citrusové plody, žltý melón, hrozno, papaya, broskyne, hrušky, jahody a vodné melóny (samozrejme to viete robiť v súlade s aktuálnou sezónou). Ovocie pozostáva z cca 80% vody, preto urobia vašej pleti veľmi dobre!

 

Spomedzi zeleniny obsahujú najviac vody paprika, mrkva, karfiol, hlávkový šalát, uhorka, baklažán, reďkovka, špenát a kapusta, popri nich konzumujte častejšie jedlá bohaté na esenciálne mastné kyseliny (treščia pečeň, morské ryby, arašidy) a aj vajcia. Verte, účinok nenechá na seba čakať!

Dôležité!

1. Nepoužívajte drsný peeling! Zvyšuje tvorbu mazu. Miesto neho môžete použiť napr. oplachovanie mliekom. Pomocou vatového tampónu umyte svoju tvár vlažným mliekom!

2. Ráno a večer si očistite pleť vhodnou Mannou. (napr. čistiace mydlo na tvár Eben) Buďte jemná, nedrhnite si tvár silno!

3. Nezačnite si vytláčať vyrážky! Viem, že vás to láka, ale skúste sa zdržať tohto zlozvyku, lebo na vašej pokožke môžu zostať trvalé jazvy, radšej si na kožné chyby natrite čistý olej z čajovníka.

***Póry sťahujúca maska na mastnú pleť***

Zmiešajte droždie s mliekom tak, aby ste dostali pastovú konzistenciu, natrite si to na pleť, nechajte pôsobiť 20 minút a umyte. Raz týždenne bezpodmienečne používajte túto masku!

Vaše Manny:

1. Sada pre problematickú pokožku – ak túžite po celkovej starostlivosti.

2. Eben - čistiace mydlo na tvár s aktívnym uhlím – ak práve potrebujete perfektné mydlo na vyrážky.

3. Organické ghanské bambucké maslo s vôňou levandule a čajovníka – ak hľadáte pre seba takú formu hydratácie, ktorá určite dezinfikuje a upokojuje vašu problematickú pleť.

Všetky Manny sa len pre vás vyrábajú zo stopercentne čistých a prírodných zložiek, bez chemikálií, aby bola vaša pleť čo najkrajšia a najzdravšia.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • zrkadielko, zrkadielko, povedz že mi

    Zrkadielko, zrkadielko, povedz že mi

    Čože je tá kopa jedov v mojom rúži? Rúž nie je len make-up, ale zároveň aj ikonická vec. Určite ste si aj vy ako dievčatko vyskúšali mamičkin rúž, lebo vás tak lákal, však?

    Pozrieť
  • toxické látky v parfémoch

    Toxické látky v parfémoch

    "Buďte jedinečný," "Ste taký výnimočný, ako aj Vaša vôňa" – týmto a podobnými sloganmi nás zahŕňa kozmetický priemysel.Nie je to Vaša vina, ak Vás vlákajú do pasce, a uveríte im, že dobre urobíte, ak si kúpite práve aktuálne hrozne drahý (to slovo samo o sebe je smiešne, že?) parfém.

    Pozrieť
  • kto je mydlová víla a prečo by sme jej mali veriť?

    Kto je Mydlová víla a prečo by sme jej mali veriť?

    Jej príbeh sa začal niekedy v roku 2004 - keď jej starší syn krátko po jeho narodení dostal alergiu na aviváž, preto bolo rýchlo nutné nahradiť v domácnosti všetky toxické čistiace prostriedky a prostriedky na pranie a umývanie.

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac