Máte krátke vlasy? Skráťte aj čas starostlivosti o ne!
máte krátke vlasy? skráťte aj čas starostlivosti o ne!

Máte krátke vlasy? Skráťte aj čas starostlivosti o ne!



Pixie, bob, strapaté alebo rovné – krátke fazóny sú pekné, moderné a niektorá ich verzia sa hodí k takmer každému tvaru tváre. Vychutnávajte si všetky výhody krátkych vlasov, dajte ľahkosť aj starostlivosti o ne!

Dám vám 5 užitočných tipov, ako môžete svoj krátky účes urobiť upraveným a pekným, a to jednoducho.

  1. Smelo si ich umývajte častejšie

Možno, že táto rada neznie veľmi logicky, pretože možno práve preto ste sa rozhodli pre krátke vlasy, aby ste nemuseli tráviť umývaním a tvarovaním svojich vlasov zbytočne veľa času.

Krátke vlasy sa však môžu mastiť rýchlejšie, hlavne v jesennom – zimnom období, keď nosíme čiapky, preto ak máte pocit, že nadišiel čas umytia vlasov (alebo ak si radi umývate vlasy pri sprchovaní, kúpaní sa), neváhajte. Krátke vlasy uschnú rýchlejšie, ich časté umývanie v žiadnom prípade nie je zbytočná strata času.

  1. Prehrabte sa v nich a postrapaťte ich, používajte svoje prsty

K čaru kratších vlasov prispieva aj čo najprirodzenejší vzhľad. Kým s dlhšími vlasmi by mohlo trvať hodiny urobiť si strapatý účes prirodzeného vzhľadu na spôsob „takto som sa dnes ráno zobudila”, zatiaľ sa krátke vlasy nastajlujú samé, doslova za sekundy.

Prehrabte sa vo svojich vlasoch, stočte svoje pramienky, alebo si ich vzadu postrapaťte! Smelo používajte hrebeň a kefu na vlasy zriedkavejšie, vašim krátkym vlasom vyslovene pristane trocha hravej strapatosti.

  1. Opatrne s kulmou, žehličkou

Existujú také boby, alebo pixie-frizúry, ktoré vyžehlené do úplného hladka, alebo vlnité vyzerajú maximálne moderne. Ľahko vás môže zlákať niektorý z týchto dizajnových frizúr, ale ak je to možné, nechajte si ich na špeciálne príležitosti, nakoľko prístroje na formovanie vlasov s využitím vysokej teploty môžu poškodiť všetky typy vlasov. Šetrite si svoje vlasy a ušetrite si čas, ktorý by ste trávili používaním prístrojov na tvarovanie vlasov.

  1. Rýchle opláchnutie pre nádherný lesk

Okrem bezchybnej čistoty a jednoduchej fazóny právom túžite aj po lesku. Po umytí vlasov použité opláchnutie octovou vodou, alebo vodou s citrónovou šťavou je osvedčenou praktikou na dosiahnutie prirodzeného lesku a jemnosti. Príprava takého oplachu je jednoduchá: v teplej vode zmiešajte ocot a citrónovú šťavu v pomere 2:1, alebo 3:1, potom si ňou opláchnite čerstvo umyté vlasy.

Obyčajné opláchnutie studenou vodou je tiež dobre známou praktikou na to, aby boli vaše pramienky lesklejšie, i keď faktom je, že na jeseň sa k tomu pravdepodobne prinútite ťažšie.

  1. Menej je viac, nielen kvôli dĺžke vašich vlasov.

Iba málokto nechce, aby sa z umývania vlasov stal rozmaznávajúci rituál. Avšak v každodennom živote by bolo treba realizovať to veľmi rýchlo, navyše bez zaťaženia vlasov. Riešenie je veľmi jednoduché: menej je viac. Vyberte si taký kondicionér na vlasy, ktorý dokáže veľa a jeho použitie je jednoduché, rýchle.

Mojím tipom je Manna prírodný balzam vyvinutý hlavne na suché a normálne vlasy, vďaka ktorému budú vlasy preukázateľne mäkšie, hodvábnejšie, poskytuje pocit hydratácie a vlasy nezaťažuje*. Na krátke vlasy z neho stačí už množstvo vo veľkosti orecha, iba ho nechajte na vlasoch po dobu niekoľkých minút, potom ho dôkladne opláchnite – a hneď si môžete vychutnávať hodvábny pocit.

* na základe výskumu medzinárodne uznávaného výskumného laboratória za účasti 25 žien a mužov a ich subjektívnej spätnej väzby, respondenti si pred použitím balzamu umyli vlasy Manna prírodným šampónom na suché a normálne vlasy.

Máte krátke vlasy? Podeľte sa s nami o vlastné tipy starostlivosti o ne!
Odporúčame Vám nasledujúce Manny:

Manna
Produkty podľa typov pokožky



Neviete presne, ktorá Manna by bola vhodná pre Váš typ pokožky?

Test typu pokožky



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac