Marhule a broskyne pre sviežosť pleti
marhule a broskyne pre sviežosť pleti

Marhule a broskyne pre sviežosť pleti



Marhule a broskyne patria medzi ovocie, ktoré si okamžite spájame s krásou a zdravím. Sú voňavé, šťavnaté, s chutnou šupkou - toto ovocie je už na prvý pohľad zosobnením sofistikovanosti, cenné živiny, ktoré obsahuje ho robia dokonalým pre ošetrovanie pokožky.

Marhule a broskyne mi pripomínajú detstvo, dlhé letné popoludnia, kedy som s radosťou zahryzla do chutného, šťavnatého ovocia, ktoré zároveň uhasilo aj smäd. Vtedy som, samozrejme, ani len netušila, že má zázračné účinky na moju pokožku a zdravie! Pozrime sa teraz na to, prečo je tak obľúbené a prospešné toto letné ovocie!

Začnime broskyňou, ktorá je neodolateľná nielen kvôli zamatovej chuti. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov, takže je skutočne zázračnou zbraňou v prípade udržania mladistvého vzhľadu a pružnosti pokožky. Broskyňa navyše pozostáva z 80-90% z vody, takže vynikajúco doplňuje tekutiny a je ideálna aj pri chudnutí: má nízky počet kalórií, 100 g dužiny obsahuje iba 38 kalórií. Broskyňa je, okrem iného, zdrojom vzácnych vitamínov a živín. Vďaka vysokému obsahu vápnika má výborné účinky na silu kostí, okrem toho je aj významným zdrojom horčíka, čo má na organizmus upokojujúci vplyv. V letných horúčavách je konzumácia 2-3 broskýň vyslovene odporúčaná, hlavne pokiaľ prechádzame stresovým, alebo ťažkým obdobím.

Broskyňa samotná, prípadne nakrájaná do šalátu, poblázni menu, a pokiaľ prichádzajú chladnejšie obdobia, jej prospešné účinky si môžeme užívať v podobe kompótu. V podobe lekváru je rovnako vynikajúce toto ovocie. Či už ho natierame na chlieb, alebo použijeme ako plnku do koláčov, zákuskov.

Druhým, veľmi obľúbeným ovocím, je marhuľa, ktorá má priam božskú chuť, skrášľuje zvnútra aj zvonka. Marhuľa je skutočnou vitamínovou bombou: Obsahuje veľké množstvo vitamínu A, beta-karoténu, vitamínu B17, draslíka, vápnika, fosforu, vitamínu C a síry. Zohráva dôležitú úlohu v obnovení stavby tkanív, zvyšuje hladinu energie a životnosť buniek. Navyše zohráva úlohu aj pri predchádzaní ochoreniam: pomáha zdolať infekcie spôsobené vírusmi a baktériami.
Dužina marhule je mimoriadne chutná, avšak v skutočnosti je toto ovocie výnimočné kvôli jadierku a v ňom nachádzajúceho sa oleju. Olej z marhuľových jadierok, bohatý na mastné kyseliny, je je skutočným požehnaním pre pokožku! Odporúčam, aby ste vyskúšali Manna Marhuľové maslo, do ktorého sme vložili všetky dobré vlastnosti tohto ovocia. Olej z marhuľových jadierok v tesnom objatí bambuckého masla môžu znamenať špeciálne rozmaznávanie pre pokožku. Je ideálne na leto, pretože jeho zložky zmäkčujú pokožku, takže slnkom vysušenej, citlivej pokožke tak doprajete to správne ošetrenie. Na záver sa s vami podelím o jeden recept na pleťovú masku, ktorý si môžete sami pripraviť použitím marhúľ!

Prísady:
2 ks zrelých marhúľ
1 čajová lyžička Manna Marhuľového masla
1 kávová lyžička Manna mandľového skrášľujúceho oleja

Marhule ošúpte, následne nakrájajte na veľmi malé kúsky, prípadne rozmixujte. Pridajte skrášľujúci olej a marhuľové maslo a miešajte dovtedy, kým nevznikne príjemná masa. Voňavú masku si naneste na tvár a oblasť dekoltu, nechajte pôsobiť približne 30 minút a opláchnite. Výsledok? Pokožka svieža, ako zrelá marhuľa!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac