Mám poškodené vlasy v zime. Čo mám teraz robiť?
mám poškodené vlasy v zime. Čo mám teraz robiť?

Mám poškodené vlasy v zime. Čo mám teraz robiť?



Zimu môžete milovať, alebo nenávidieť, ale jedno je isté, zima určite nie je dobrým priateľom pre vašu pokožku a ani pre vaše vlasy. Ale nie je nutné ju nechať zahrávať sa s vami! Hlavu hore! Dajme si spolu rukavice a čiapku, aby vaše vlasy boli rovnako nádherné ako v teplejšom období!

Prečo zima neprospieva vlasom?

Keď je vám chladno, aj vy sa akoby stiahnete, však? Aj ja. Ba čo viac, v skutočnosti to platí aj pre žily na pokožke hlavy! Z tohto dôvodu sa dostáva vlasovým cibuľkám bohužiaľ výrazne menej výživných látok a kyslíka, čo z dlhodobého hľadiska vedie k stenčeniu a vypadávaniu vlasov.

Preto je veľmi dôležité chrániť pokožku hlavy, ako aj všetky ostatné časti tela, pred chladom. Viem, čiapka pritlačí aj vaše vlasy a môžete vyzerať smiešne, keď si ju zložíte, ale z dlhodobého hľadiska stojí za to nosiť ju. Navyše si určite nájdete takú pokrývku hlavy, ktorá vám naozaj pristane!

Je však dôležité, aby ste nenosili príliš pevnú čiapku, pretože takto zabránite vetraniu a prekrveniu pokožky hlavy.

Vitamínová bomba

Musíte myslieť aj na to, že v tomto období sa vášmu organizmu dostáva omnoho menej vitamínov, takže sa oplatí doplniť ho.

Umývanie vlasov

Neviem, ako často si umývate vlasy, pretože to záleží na mnohých faktoroch. Niektorí denne, iní menej často. Najdôležitejšie je použiť šampón, ktorý neobsahuje žiadne chemikálie. Šampóny, ktoré neobsahujú iba prírodné zložky, môžu obsahovať veľa dráždivých látok pre pokožku!

Nikdy si neumývajte vlasy v horúcej vode! Vlasy stratia lesk a takéto umývanie môže viesť k vypadávaniu vlasov. Najlepšie je umývanie vlasov vlažnou vodou.

Vyberte si šampón a balzam, ktorý zodpovedá vášmu typu vlasov. Farbenie, tvarovanie vlasov ich poškodzuje, preto je dôležité, aby ste ich kompenzovali.

Aj so sušičom na vlasy buďte opatrní! Nepoužívajte ho na extra horúcom stupni, ale používajte mierne teplý vzduch, pretože menej vysušuje a poškodzuje. Vlasy osušte celkom, pretože pokiaľ vyjdete s vlhkými vlasmi do mínusového počasia, môžete svojej korune krásy poškodiť ešte viac! Vlasy nechajte uschnúť samovoľne iba v tom prípade, pokiaľ si nie ste istí, že sa nechystáte von do chladu!

Správne ošetrenie

Chlad a rovnako aj kúrenie vysušujú pokožku a vlasy. Pretože vlasová pokožka dostáva v tomto období zabrať a je dehydratovaná, ochranné látky, ktoré produkujú kožné žľazy, sa nedostanú až ku končekom vlasov, preto je obzvlášť dôležité ich ošetrenie.
Je dôležité, aby ste v tomto období použili zakaždým po umytí vlasov balzam na vlasy.

Okrem zmývateľných balzamov je užitočné používať v tomto období ošetrujúci zábal raz týždenne. Nezmývateľné balzamy na vlasy, ktoré sa aplikujú po umytí vlasov, zanechávajú na povrchu vlasov tenkú vrstvu ochranného filmu, ktorá ich chráni oveľa dlhšie. Navyše ich nádherná vôňa zostane s vami po dlhú dobu.

Manny pomáhajú!

Medzi šampónmi a balzamami od Manny si určite nájdete ten, ktorý vyhovuje vášmu typu vlasov. A pokiaľ hľadáte niečo výnimočné, vyskúšajte Manny Mydlo pre zdravé vlasy a užívajte si silu olejov, ktoré obsahuje. Očarujúcu kokosového oleja, dlhotrvajúcu, magickú vôňu levanduľového a čajovníkového oleja.

Medzi Mannami nájdete aj sady pre starostlivosť o vlasy, ktoré vám pomôžu v komplexnom ošetrení vlasov.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac