Levanduľové recepty pre starostlivosť o krásu doma!
levanduľové recepty pre starostlivosť o krásu doma!

Levanduľové recepty pre starostlivosť o krásu doma!



Vôňa levandule je symbolom leta, najúžasnejšia prírodná liečivá rastlina bohatá na esenciálne oleje, ktorá vás očarí aj skrášli. Ukážem vám pár úžasných receptov na doma, pri príprave ktorých si oddýchnete a za ich účinky bude vaša pleť vďačná!

Levanduľová sezóna ma vždy nabudí ku kreativite. Táto nádherná rastlina má doslova vlastný kult, denne vidím mnoho úžasných foriem jej využitia, čo ma inšpiruje. Môjmu srdcu je najbližšie, samozrejme, jej využitie na kozmetické účely a v rámci toho to domáce využitie, pretože viem, že doma vyrobené kozmetické prípravky nemajú konkurenciu. Najlepšie je, keď po dlhom dni môžete konečne trochu času venovať sami sebe, nanesiete si masku na tvár, alebo vlasy, oddychujete, čítate. Ale ako môžete levanduľu použiť na skrášľovanie doma? Ukážem vám zopár osvedčených receptov, ich príprava je minimálne taká príjemná, ako ich použitie!

Levanduľová maska na tvár

Prísady:
100% čistý Manna Levanduľový esenciálny olej, sušená levanduľa, Organické bambucké maslo, Manna Organický panenský kokosový olej, kokosový jogurt

Táto maska rozmazná všetky vaše zmysly. Na jej prípravu spracujte jemné suroviny: najprv dajte do misky 4-5 polievkových lyžíc kokosového jogurtu a malú lyžičku kokosového oleja, potom pridajte 4 kvapky 100% čistého Manna levanduľového esenciálneho oleja. Dva oleje sa dobre zmiešajú a dokonale sa zjednotia s jogurtom. V záujme toho, aby bola maska ešte bohatšia a viac nasýtená živinami, k zmesi pridajte aj Manna organické bambucké maslo vo veľkosti hrášku. Keby boli veľmi tuhé, najprv dajte olej a maslo do malej misky, ktorú predtým vypláchnite horúcou vodou, vďaka tomu sa roztopia a ľahšie ich zmiešate s jogurtom. Na konci pridajte za hrsť sušených levanduľových kvetov, ktoré okrem toho, že budú v maske vyzerať nádherne, majú na pleť jemný peelingový účinok. Masku potom jemným masírovaním po 20 minútach zmyte. Jej použitie si budete užívať, výsledok bude hovoriť sám za seba.

Levanduľový zábal na vlasy

Pokiaľ máte večne suché, neovládateľné vlasy bez lesku, potom už pravdepodobne nestačí klasická kombinácia šampónu s balzamom, mali by ste pravidelne používať zábaly na vlasy, aby boli vaše vlasy žiarivo lesklé a pružné. Domáce zábaly, nakoľko obsahujú iba prírodné zložky, sú plné účinných látok, sú bez chemikálií, bez konzervačných látok a bez umelých farbív! Ďalšou výhodou domácich zábalov na vlasy je to, že sú v plnej miere šité na mieru, pretože o všetkom rozhodujete vy, navyše si môžete vychutnať každý moment procesu.

Prísady: 100% čistý Manna Levanduľový esenciálny olej, ricínový olej, olivový olej, Manna Organický panenský kokosový olej, 1 banán

Tento zábal je plná vzácnych olejov, po ktorých bažia suché, polámané vlasy. Banán ošúpte a roztlačte vidličkou na kašu, potom jednoducho primiešajte oleje. Pomery a množstvá nie sú pevne dané, ale na zábal na vlasy je ideálny, pokiaľ použijete 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievkovú lyžicu ricínového oleja, 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja a 5 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja. Jednoducho ich vmiešajte do banánovej kaše a keď bude veľmi tuhá, primiešajte aj trochu kokosového mlieka, alebo vody, presne toľko, aby ste mohli zábal bez problémov naniesť na mierne vlhké vlasy. Svoju korunu krásy zabaľte do uteráka a nechajte tak približne na 1,5 hodiny. Následne vám už neostane na práci nič iné, ako si vlasy umyť obvyklým spôsobom a použiť balzam. Odporúčam, aby ste používali Manna šampón a balzam podľa typu svojich vlasov, aby sa vaše pramienky a vlasová pokožka dostali k ešte väčšiemu množstvu živín. Keď si chcete byť istí, že ste po dôkladnom rozmaznávaní všetko dokonale opláchli, na konci procedúry použite octovú vodu na opláchnutie, ktorá dodá vašim vlasom vyšší lesk.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac