Jar je tu, pozrime si 5 najlepších liečivých rastlín na čistenie pečene a žlčníka!
jar je tu, pozrime si 5 najlepších liečivých rastlín na čistenie pečene a žlčníka!

Jar je tu, pozrime si 5 najlepších liečivých rastlín na čistenie pečene a žlčníka!



Liečivé rastliny pomáhajú pri čistení pečene a žlčníka veľmi dobre, vďaka tomu môžete obdobie znovuzrodenia privítať so sviežim telom zbaveným toxických látok!

„Bolesťou pečene je únava” – táto veta naznačuje, že v pečeni nie sú nervové zakončenia, preto pokiaľ sa v nej objavia nejaké problémy, nepociťujeme bolesť. To, že si na ňu musíme dávať pozor, naznačuje viac zložených príznakov. Čistenie pečene a žlčníka je veľmi dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu, pretože tieto orgány vykonávajú väčšinu procesov podporujúcich trávenie, preto by sme ich mali neustále šetriť a pravidelne čistiť. Odporúčam, aby ste v záujem zdravia svojej pečene a žlčníka dávali pozor na príjem tukov, ale mali by ste sa mierniť aj v nadmernej konzumácii alkoholu a kávy, pretože to môže spôsobiť žlčníkový záchvat, ale neprospieva to ani pečeni. S mierou konzumujte aj veľmi korenisté jedlá, ale hlavne tie jedlá, ktoré obsahujú veľa štipľavej papriky a chili.

Nasledujúce liečivé rastliny môžu žlčníku a pečeni priniesť obrovskú úľavu, preto odporúčam, aby ste si z nich pripravili čaj a pite ho ráno nalačno. Jednu kúru dodržujte maximálne 3-5 týždňov, potom prejdite na inú liečivú rastlinu. Dobré je aj to, keď použijete zmes viacerých liečivých rastlín. Čas lúhovania je 10 minút.

Pestrec mariánsky

Jedna z prvotriednych byliniek na ochranu pečene a žlčníka. Semienka, ktoré sa v nej nachádzajú, obsahujú látku silymarín, ktorá je silným antioxidantom a pomáha oslabenej, alebo preťaženej pečeni regenerovať sa.

Artičoka

Horké tekutiny, ktoré sa v nej nachádzajú, podporujú tvorbu žlče, látka s názvom cynarín zase očití organizmus od toxínov, ktoré vznikajú počas látkovej výmeny.

Mäta pieporná

Mimoriadne dobrý účinok má pri žlčníkovom záchvate, vďaka jej príjemnej chuti zase po pridaní k ostatným liečivým rastlinám zväčša horkej chuti zabezpečí ľahšie vypitie čaju.

Púpava lekárska

Táto liečivá rastlina je bohatá na látku menom terpén, ktorá blokuje baktérie a ich zárodky a podporuje detoxikáciu.

Kurkuma

Má silný protizápalový účinok a posilňuje imunitný systém, veľmi priaznivo vplýva na žlčník a podporuje regeneráciu buniek pečene.

Na okolie pečene a žlčníka si môžete urobiť aj zábal. Toto odporúčam hlavne vtedy, keď vás často trápia problémy s pečeňou a žlčníkom. Tu sú dve dobre osvedčené metódy: Bavlnenú, alebo mušelínovú látku namočte do 4-5 polievkových lyžíc olivového, alebo kokosového oleja, potom na ňu nakvapkajte pár kvapiek 100% čistého Manna eukalyptového, levanduľového a rozmarínového esenciálneho oleja. Textíliu položte na svoje brucho na oblasť pečene a žlčníka, potom sa prikryte veľkým, suchým uterákom. Pokiaľ máte doma termofľašu na zahriatie postele, tak si ju naplňte teplou vodou a položte na uterák, aby ste zvýšili teplotu.

Zábal môžete urobiť aj vlažným odvarom: bavlnenú látku namočte do odvaru zo zmesi ktorýchkoľvek odporúčaných liečivých rastlín, potom si ju obtočte okolo seba rovnako, ako pri použití esenciálnych olejov.

Vďaka teplu sa zlepší prekrvenie pečene a žlčníka a podporí sa proces detoxikácie.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac