Eukalyptus - Prečo ho milujú koaly a prečo Manna?
eukalyptus - prečo ho milujú koaly a prečo manna?

Eukalyptus - Prečo ho milujú koaly a prečo Manna?



Nikto nie je ľahostajný voči eukalyptu. Môžete ho veľmi milovať, alebo práve nie, pretože jeho vôňa je skutočne intenzívna a nie je porovnateľná s ničím. Vieme o ňom, že koaly ho priam zbožňujú a aj my radi vdychujeme jeho osviežujúcu vôňu. Čo ho však robí tak populárnym? Pozrime sa na eukalyptus trochu bližšie!

Na čo je eukalyptus dobrý?

Táto nádherná rastlina pochádza z Austrálie a Tasmánie, ale vďaka svojim pozitívnym účinkom sa už rozšírila po celom svete.
Rastie veľmi rýchlo, pokiaľ má dostatok vody. Okrem toho vynikajúco viaže vodu, takže austrálski domorodci používajú eukalyptus na uhasenie smädu a Európania zase na vysušenie močarísk.

Avšak v dnešnej dobe sa používa skôr olej, ktorý je obsiahnutý v jeho listoch.

Pomáha pri problémoch

Eukalyptový esenciálny olej sa všeobecne používa v mnohých prípadoch. Jeho preventívne a liečivé účinky poznali už aj v staroveku. Používal sa zriedenie zahlienenia, na zmiernenie kašľa, na čo sa vlastne používa sa dodnes. Je vynikajúci v prípade inhalovania a je schopný zmierniť dýchacie ťažkosti u pacientov, trpiacich astmou. Pre aplikáciu zvonka je to zázračný všeliek, ale vypiť ho je prísne zakázané!

Vďaka svojmu antiseptickému a antibakteriálnemu účinku je tiež vynikajúci ako dezinfekčný prostriedok vzduchu, ktorý dopĺňa jeho intenzívnu, veľmi príjemnú vôňu.

Vďaka antibakteriálnemu účinku je účinný aj pri hojení rán. Môže sa tiež použiť na liečbu popálenín, rán, zmiernenia bodnutí hmyzom a na odplašenie hmyzu. Nemal by sa však dostať do otvorenej rany.

Masáž do postihnutej časti tela stimuluje krvný obeh a zmierňuje zápaly a bolesti pohybového ústrojenstva.

Prečo ho koaly milujú?

Koaly sú miláčikmi pre každého z nás. Nazývame ich medvedíkmi, no s medveďmi nemajú nič spoločné. V skutočnosti sú príbuznými vombatov, takže ich možno zaradiť medzi vačkovce.

Svoje pomenovanie dostali po austrálskych domorodcoch a znamená „nepijúci“. Pravdepodobne preto konzumujú tak málo vody, pretože majú vo svojom obľúbenom jedle, eukalyptovom liste, veľké množstvo vlhkosti. Navyše chutným sladkým šťavám nedokážu odolať vôbec, takže celý svoj život trávia v objatí stromov. Čo sa konzumácie lístia a konárikov rastliny týka, doprajú si dôkladne, pretože spotrebujú denne približne 1 kilogram. Ich život nie je veľmi vzrušujúci, ale sú úplne šťastné, že môžu počas dňa spať na konároch eukalyptov a v noci sa na tom istom mieste živiť.

Eukalyptus v Mannách

Manna Eukalyptový esenciálny olej môžete použiť do kúpeľa, alebo do odparovača, alebo dokonca v saune. Po zriedení vodou je vynikajúci na oplachovanie vlasov. Postačí iba niekoľko kvapiek, v žiadnom prípade to netreba preháňať, pretože olej je veľmi intenzívny.

Je tiež neoddeliteľnou súčasťou Manna Mydla s Aloe Vera a s indickou citrónovou trávou, pretože je perfektným doplnkom oleja z citrónovej trávy, s ktorým spolu vytvárajú neopísateľnú vonnú kompozíciu! Táto Manna okrem toho, že očarí svojou vôňou, jemne ale účinne odlupuje vašu pokožku pomocou drobných zrniečok maku. Špinavo-sivú farbu mydla vzrušujúco rozjasňujú už spomínané zrnká maku.

S eukalyptovým olejom sa medzi Mannami nestretnete iba vo forme mydiel, alebo esenciálneho oleja.

Cédrový balzam po holení a Cédrové mydlo na holenie – nielen pre mužov sú skutočnou špecialitou, a to nielen pre mužov! Koniec koncov, hoci si my ženy neholíme tvár, ale iné časti tela si holiť môžeme, takže toto nádherné mydlo a balzam môžu pomôcť obom pohlaviam zabrániť podráždeniu pokožky po holení. Sú to chladivé voňavé špeciality, ktoré môžete pokojne uložiť na dosah ruky od svojho partnera, aby aj on mohol po holení zažiť pocit zamatovej pokožky.

Eukalyptus však našiel svoje miesto aj v Manna deodorantoch.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac