Akou vegánskou hračkou prekvapiť svoje domáce zvieratko?
akou vegánskou hračkou prekvapiť svoje domáce zvieratko?

Akou vegánskou hračkou prekvapiť svoje domáce zvieratko?



Síce sú Vianoce už dávno za nami, je povzbudzujúce vidieť na tvárach svojich blízkych úsmev, keď ich niečím prekvapíme. Nemusí to byť niečo veľké a drahé, ba čo viac, pamiatka na niektorú drobnosť nás môže sprevádzať po celý život. Ani naši domáci miláčikovia nemusia ostať bez pozornosti.

Ako sa ON teší, neteší sa nik iný…

Aký skvelý pocit je vidieť radosť druhých, však? Ale určite by nás zarazilo, keby niekto z našich blízkych vyjadril svoju radosť tak intenzívne, ako to zvyknú robiť naši psíkovia. Pretože psi teda vedia skutočne prejaviť radosť!

Kým mačičky pri darčeku viac zaujme škatuľa, alebo papier, do ktorého je zabalený, ako jeho obsah, zatiaľ psíkovia prežívajú bezhraničnú radosť pri akejkoľvek drobnosti a nie sú skúpi na to, aby sa s ňou nepodelili so svojim pánom.

Ale s čím ich prekvapiť, keď im chceme darovať vegánsky darček?

Zdravé a chutné

Je dôležité dívať sa na svet očami psíka, pokiaľ mu chcete spôsobiť radosť. Pre neho je najdôležitejšia nie hodnota darčeku, ale to, aby dobre voňal, čo v jazyku psov znamená, že ho očaríte cez jeho čuch.

A, samozrejme, musí to byť chutné. Hoci je málo takých vecí, čo pre psíka nie sú chutné a nelákajú ho k tomu, aby ich nerozhrýzol, je veľmi dôležité, aby to, čo mu dáme, bolo zdravé a bezpečné. Preto je potrebné kupovať produkty určené vyslovene pre psíkov, pretože tie sú pripravené zo zložiek, ktoré našim miláčikom určite neškodia.

Hrýzť, hrýzť, hrýzť!

Či je veľký, alebo malý, či je to šteniatko, alebo dospelý jedinec, jednu vec miluje každý pes: hrýzť. Môžeme si vyberať z mnohých druhov hryzadiel rastlinného pôvodu, ktoré sú skutočne chutné a dostatočne tvrdé na to, aby poslúžili našim miláčikom dlhšiu dobu. Dohliadnime na to, aby psík dostal hryzátko primerané svojej veľkosti, pretože napríklad malé môže u veľkého psa spôsobiť udusenie!

Psie sušienky sú tiež veľmi populárne a sú dostupné aj vo vegánskej verzii. Mnohé prísady môžu byť známe, pretože ich môžete objaviť aj medzi prísadami v Mannách. Eukalyptus a mäta sú milé nielen pre nás, ale aj naši štvornohí členovia rodiny ich milujú.

Spomedzi vegánskych darčekov si v každom prípade vyberme tie, ktoré rovnako ako Manna, neobsahujú žiadne škodlivé chemické prísady ani umelé farbivá.

Pokiaľ uvažujete o pamlskoch za odmenu, odporučila by som malé uzlíky pripravené zo sladkých zemiakov a ryže, alebo mäkké žuvacie prúžky zo pšenice, kukurice a slnečnice.

Oslava pre psíkov

Pokiaľ rozmýšľate o narodeninovej oslave pre svojho psíka, nemôžete zabudnúť ani na tortu pre neho. Čokoláda je však pre psíkov zakázaná, takže vegánsky zákusok kokosovo-škoricovej chuti môže byť dokonalou voľbou. Už aj jeho vôňa je dokonalým “psím magnetom”, avšak keď ho ochutnajú aj malí kamaráti vášho miláčika, budete určite “Pánom storočia”!

Život je hra

Pre svojho psíka môžete kúpiť aj hračky, ktoré vydržia niekoľko dní, alebo hoci aj mesiacov, a ktoré sú tiež vegánske. Takým je napríklad pamlsková hračka, vyrobená z prírodnej gumy a ryžovej plevy, v ktorej sú ukryté pamlsky. Dostať tie pamlsky z hračky zaujme psíka aj na niekoľko hodín.

No z týchto základných zložiek je možné vybrať si hoci aj loptu, frizbi, alebo talizman a o zábavu budete mať postarané!

Akokoľvek však milujete svojho štvornohého člena rodiny, nezabudnite si po hre s ním, alebo po hladkaní zakaždým umyť ruky. Ba čo viac, pokiaľ ste prechladnutí, ruky si umyte pred, aj po hladkaní! Pokiaľ budete dodržiavať hygienické predpisy, nemôže sa medzi vás postaviť žiadne ochorenie!

Môžete smelo použiť ktorékoľvek Manna mydlo, pretože každá Manna je bez obsahu chemikálií a dokonale očistí vaše ruky.

Mojím favoritom v posledných dňoch je Mydlo Ružová záhrada. I keď sa jedná o jednu z prvých Mánn, jeho nádherná farba, očarujúca vôňa geránia a ibišteka si získava moje srdce do dnešného dňa!

Prajem vám veselé chvíle strávené so svojím štvornohým miláčikom!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac