6 najlepších prírodných stimulátorov mozgu!
6 najlepších prírodných stimulátorov mozgu!

6 najlepších prírodných stimulátorov mozgu!



Chceli by ste, aby ste mali mozog ostrý ako britva? Aby vaše myšlienky prúdili rýchlo, aktívne a v správnom smere? Namiesto kávy vám odporúčam 8 prírodných stimulátorov mozgu, ktoré podporia vaše myslenie, navyše bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

V živote sú momenty, kedy môže veľmi zavážiť, v akom stave je náš mozog. Pred skúškou, pri učení, na pracovnom pohovore, alebo pri pracovnej prezentácii si nemôžeme dovoliť zahmlené a pomalé myslenie. Energetické nápoje a nadmerné pitie kávy neodporúčam, namiesto nich radšej vyskúšajte prírodné „povzbudzovače mozgu”, ktoré podporia účinné, svieže rozmýšľanie.

Ginzeng
Táto ázijská liečivá rastlina vitalizuje a podporuje fyzický a duševný výkon. Môže sa užívať vo forme čaju, alebo kapsúl, zlepšuje pamäť a náladu, pomáha zmierniť úzkosť a poskytuje príjemnú, dlhodobú sviežosť.

Ginko biloba
V tradičnom čínskom liečiteľstve sa používa už tisícky rokov, veľmi účinne podporuje prekrvenie mozgu, prirodzeným spôsobom zvyšuje hladinu dopamínu, zvyšuje sviežosť a pomáha pri koncentrácii. Ginko biloba je zároveň silným antioxidantom, čiže dokáže bojovať aj proti voľným radikálom v organizme a podľa výskumov pomáha zmierniť stratu pamäti, zábudlivosť v starobe.

Sójový lecitín
Je častou zložkou čokolády a iných sladkostí, ktorý kvôli obsahu cholínu, čiže B11, mimoriadne priaznivo vplýva na náš mozog. Spolu s ostatnými látkami v kakau zase vyslovene zabezpečuje dobrú náladu. K sójovému lecitínu sa vieme dostať aj ako k samotnému vo forme kapsúl, ale jeho verzia nachádzajúca sa v sladkostiach poskytuje, samozrejme, omnoho väčší zážitok.

Zelený čaj
Zelený čaj je tiež silným antioxidantom, vďaka obsahu kofeínu povzbudzuje, podporuje mozog. Nemusíme sa však zľaknúť ani vtedy, pokiaľ sme napríklad kávu doteraz nepili práve kvôli obsahu kofeínu. Kofeín v zelenom čaji nepôsobí okamžite, má predĺžené vstrebávanie, svoj účinok vyvíja postupne, počas niekoľkých hodín. Nespôsobuje náhle povzbudenie, koncentráciu podporuje bez vedľajších účinkov – nie ako káva, napríklad bez búšenia srdca.

Q10
Koenzýmom Q10 sa môžu zlepšiť procesy látkovej výmeny energie mozgových buniek, navyše pomáha aj pri spomalení procesov starnutia. Pokiaľ vykonávame psychicky náročnú prácu, môže nám byť silnou oporou.

Riasa spirulina
Určite ste už o nej počuli ako o obľúbenej zložke smoothie, ktorá je plná vzácnych živín. Mnohí ju nazývajú aj „superfood”, čiže superpotravinou, pretože tento druh riasy je plný antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok. Živiny tejto mikroriasy navyše napravia rovnováhu fungovania organizmu, vďaka vitamínom skupiny B (B12, B15, atď.), ktoré sú pre nervový systém životne dôležité, sú zase pre mozog dokonalou živinou.

Mali by ste vedieť, že k vhodnej činnosti nervového systému sú strava, doplnky výživy a vyrovnaná, zdravá výživa veľmi dôležité, avšak tieto samotné nestačia na to, aby ste boli z hľadiska mozgu vo vrcholovej forme! Potrebujete aj veľa oddychu a pravidelný pohyb, aby ste mohli dosiahnuť a udržať si dobrý výkon! Pokiaľ sa vám nedarí relaxovať, použite Manna esenciálne oleje, pomôcť vám môže hlavne levanduľový a pomarančový, ale uvoľňujúca masáž hlavy s Manna balzamom na spánky tiež môže dopomôcť k tomu, aby ste boli vo svojej najlepšej forme!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac